מתכונים לממרחים ורטבים

רוטב עגבניות ביתי

רוטב עגבניות מעל פסטה אורז מלא

רוטב עגבניות ביתי אמיתי, עשיר במיוחד
בתמונה, מעל פסטה מסולסלת מאורז חום מלא, ללא גלוטן.

מרכיבים

בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית כתית מעולה לטיגון
4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
עגבניה אחת גדולה מגוררת בפומפייה
3/4 ליטר מיץ עגבניות 99% פריגת
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
חופן עלי סלרי מענף אחד, קצוצים
חופן עלי תימין, קצוצים, או תבלין תימין יבש
חופן עלי זעתר, קצוצים, או תבלין תימין יבש
קופסאת רסק עגבניות (100גרם)
כף שמיר טחון/קצוץ
כף עלי בזיליקום טחון/קצוץ
3 כפות עדשים כתומות לא מבושלות
כף סוכר חום דמררה
כף רוטב צ’ילי חריף

אופן ההכנה

בסיר מטגנים את הבצל והשום עד להתרככות קלה (כ-10 דקות)
מוסיפים אליהם את כל המרכיבים, ומערבבים קלות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים במכסה.
מבשלים כך כחצי שעה-עד שעה, מערבבים מדי פעם בעדינות (לעדשים הכתומות יש נטייה להידבק לתחתית הסיר).
כשהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה, מכבים את האש ומגישים כ 2-3 כפות מעל מנת פסטה מבושלת.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה