מתכונים למנות עיקריות

קציצות תירס קלות להכנה

שניצל תירס
מכירים את זה שיש לכם מתכון מנצח, טעים קל ומהיר להכנה, כזה שבא לכם לגוון איתו בטעמים ובמרקם? אז זה בדיוק מה שעשיתי לקציצות הברוקולי הטעימות. החלפתי את הברוקולי בתירס ויצאו לי קציצות פריכות מלאות בטעם התירס הנפלא. מתכון מומלץ!

מצרכים

1 קופסאת שימורים של גרעיני תירס (לא זאת שבוואקום)
1 כוס קמח מלא
3 כפות טחינה מלאה מעורבבות עם מעט מים (עד מרקם משחתי)
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כף אבקת מרק בצל
1/2 כוס מים
פירורי לחם/פנקו לציפוי

אופן ההכנה

מסננים מנוזלים את תוכן קופסאת השימורים ושוטפים היטב במים. שופכים את התירס המסונן לקערה.
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבים היטב (בעזרת כף), עד שמתקבלת עיסה אחידה.
העיסה תהיה קצת דביקה, לכן יש לשים קערה קטנה עם מים (אני השתמשתי בקופסת השימורים הריקה) ולהרטיב את הידיים בין קציצה לקציצה. כל קציצה טובלים בפירורי הלחם, משני הצדדים ומניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה. (זה ייראה שהן עומדות להתפרק כל שניה, אבל הן יהיו בסדר). את הקציצות מושחים במעט שמן (או מרססים בשמן ספריי) כדי שלא ייתיבשו בתנור.
אופים בתנור שחומם של-180 מעלות עד שהקציצות משחימות (כ-20 דק’). במהלך האפייה הופכים את הקציצות שישחימו מהצד השני גם כן.

בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

3 תגובות

השאר תגובה