מתכונים למנות עיקריות

קציצות קישואים קלות להכנה

קציצות קישואים

את ההשראה למתכון קיבלתי מהמתכון של מיכל וממנת העיג׳ה שטעמתי באלגריה (עיג׳ה היא חביתת ירק שעשויה מקישואים). שני הדברים האלה הביאו ליצירת המתכון הזה. וכמו שאתם כבר יודעים, אני אוהבת מתכונים פשוטים וקלים, כאלה שמכינים בצ׳יק ולא מלכלכים הרבה כלים. במתכון הזה השתמשתי בכמה שפחות מרכיבים כדי שהוא יהיה קל להכנה. השמתשתי כאן בבסיס שלי לפשטידות וקציצות,  שתמיד מצליח, וגם כאן אם אתם פחות מחבבים קישואים תוכלו לגוון בכל ירק אחר שאתם אוהבים.

מרכיבים לכ-8 קציצות בינוניות

2 זוקיני
½ כוס קמח מלא
2 כפות טחינה מעורבבות עם מעט מים
1 כף קורנפלור
1 כף שמן
1 כף שטוחה של אבקת מרק בטעם עוף
1 כף שטוחה של אבקת מרק בצל
מעט מלח ופלפל לפי הטעם

כמה הערות

1. מי שלא משתמש באבקות מרק יכול להמיר אותן בתיבול שהוא אוהב ורגיל אליו. מלח, כמון, שמיר יבש וכד׳.
2. אפשר להשתמש בקמח לבן, אולי יהיה צורך בקצת יותר מחצי כוס.

אופו ההכנה

מגרדים את הזוקיני (עם הקליפה) על פומפיה גסה, מניחים במסננת ונותנים לקישואים להגיר מים, בערך חצי שעה (ואם יש זמן אז כדאי יותר). אפשר לסחוט קצת עם היד.
מעבירים את הקישואים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד. בעזרת הידיים יוצרים קציצות עגולות בגודל הרצוי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן מעט. על כל קציצה מושחים מעט שמן (שלא תתייבש באפיה) ואופים בחום של 180 מעלות לכ-30 דקות עד שהן משחימות. במהלך האפייה הופכים את הקציצות ומושחים עליהן עוד קצת שמן.

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

3 תגובות

  • אפשר לוותר על אבקת מרק בצל ( לא בריא בעליל) ושלא נדבר על אבקת מרק העוף (מלא במונוסודיום גלוטמט שלאורך תקופה יכול אף לסרטן) להחליף את הקמח המלא בפי 2 מהכמות לשיבולת שועל/קוואקר אבל להשים לב לברור טוב טוב את השיבולת שועל שלא יפול לכם חרקון קטנטן לקיבה :)
    לשובע :)

השאר תגובה