מתכונים למנות עיקריות

קציצות קבב

kabab

מצרכים

2 כוסות אורז
2 בצלים גדולים, קצוצים
500 גרם פטריות טריות קצוצות דק
3 שיני שום
1/2 כוס קוואקר
5 כפות פירורי לחם/קמח מצה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה, כמון

הוראות הכנה

מבשלים את 2 כוסות האורז (שילוב מוצלח עם אורז אדום ומלא).
מטגנים את הבצלים, מוסיפים את הפטריות ואת שיני השום.
מורידים מהאש. בקערת גדולה לשים את האורז המבושל וכל תכולת המחבת. ומוסיפים: את חצי כוס הקואקר – מושרה בכוס מים רותחים, 5 כפות קמח מצה/פרורי לחם, 2 כפות שמן זית, מלח , פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה, כמון, טוחנים גס עם סטיק.
להניח לתערובת להתאחד ולקבל טעמים.
כדאי לטעום ולהוסיף מה שחסר. לטגן במעט שמן. למי שמעדיף אפיה, ליצור את הקציצות בידיים משומנות ולתנור שחומם מראש
ל- 200 מעלות עד הזהבה יפה, כדאי להכין אותן לא גדולות במיוחד.
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

19 תגובות

  • היי
    הקציצות מאוד מאוד טעימות אבל וזה גדול אבל- בטיגון הן יוצאות ״דרדל׳ה״- לא מתפרקות אבל לא קשות כמו שקציצה אמורה להיות….
    ניסיתי להוסיף עוד פירורים/עוד קמח וזה לא עזר….
    באפיה הן יוצאות יותר טוב ופריכות
    הכנתי להן רוטב עגבניות ואפונה לשחות בו

  • הכנתי את הקציצות באפיה בתנור ויצא ממש טעים.
    בפעם השניה הוספתי גם פטרוזיליה וחציל ויצא פשוט פיצוץ.
    ממליץ גם להוסיף בהרט וקינמון לשדרוג התיבול.
    בתאבון :-)

  • היי,
    הטעם של הקציצות מדהיםםם אבל וזה אבל גדול… בתנור הן איבדו צורה והפכו ליחידה אחת גדולה!! השאלה שלי איפה טעיתי? האם את האורז יש לבשל כמו אורז רגיל או כמו פסטה עם המון מים ואז כשהאורז מוכן אז לסנן? כמה מים להוסיף לקוואקר? יכול להיות שזה בגלל ששמתי כוס אורז אדום אחד במקום שתיים על אותה כמות של שאר המצרכים? מה יכולה להיות הסיבה? כי הטעם…דלישסססס ועד שסוף סוף מצאתי קציצה טבעונית שטעימה לי…

    • הי ויקי, אני מצטערת לשמוע שלא יצא ככ טוב. אני חושבת שבפעם הראשונה תמיד כדאי ללכת ע״פ המתכון (ולא לאלתר) ובפעמים הבאות להוסיף את הטאצ׳ים שלך. את האורז צריך לבשל כרגיל (ע״פ ההוראות שעל אריזת האורז) לדעתי שילוב של כוס אורז לבן+כוס אורז אדום זה האידיאלי. לגבי הקוואקר – לשים כוס אחת של מים חמים.
      אני מקווה שעזרתי ושבפעם הבאה ייצא עוד יותר דלישס! :)
      שתפי בתוצאה

    • הי ליאורה, לא ניסיתי, אבל נראה לי שלא תיהיה בעיה, ליתר בטחון, הייתי מוסיפה עוד מייצב, קמח כלשהו שמתאים לכם, רק לא יותר מדי, שהקציצות תצאנה פריכות ולא מיובשות, דבר נוסף הייתי משמנת אותן היטב.נסו שתיים ראשונות ותוכלו לבדוק איזה גודל וצורה יתאימו למנגל. תוסיפו מלא ירוקים קצוצים.חג שמח ובתיאבון .
      עדי שפירא

השאר תגובה