מתכונים למנות עיקריות

קציצות פטריות ונבטים

קציצות פטריות 2

עוד קציצות טעימות ולא מסובכות להכנה, הפעם עם פטריות:

מצרכים

כ-2 חבילות של פטריות שמפניון
חופן גדול של נבטי חמניה
4 כפות של עלים ירוקים קצוצים (אני שמתי כוסברה, פטרוזיליה ושמיר – קצצתי בעזרת מעבד מזון)*
1 כפית מלח
4 שיני שום כתושות
1 כפית אבקת שום
2 כפות טחינה מעורבבות עם ממש מעט מים, עד למרקם משחתי
1/2 כוס קמח מלא
שמן לטיגון**

אופן ההכנה

חותכים את הפטריות לקוביות קטנות ושמים בקערה.
חותכים את הנבטים קטן (לא מאוד קטן) ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים: ירוקים, מלח, אבקת שום, שום, טחינה וקמח מוערבבים הכל היטב.
מחממים מחבת עם מעט שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות עד להשחמה ועד שהן משחימות משני הצדדים.
אנחנו הכנו סלט עגבניות שרי ליד, אבל כל תוספת אחרת שבא לכם, תלך עם זה מצויין.
שיהיה בתיאבון!

* פטנט שמקל עליי את העבודה במטבח: איך שאני חוזרת מהשוק עם העלים הירוקים אני מיד טוחנת אותם במעבד מזון ושמה בקופסא במקרר. ככה תמיד יש לי ירוקים. קל ונוח לעבודה.
** לא ניסיתי באפייה, עידכון יגיע בהמשך. רוב הסיכויים שהן ייצאו טעימות גם באפייה.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה