מתכונים למנות עיקריות

קציצות עדשים וירקות

קציצות הפלא!
אי אפשר להפסיק לנשנש אותן. (אלא אם כן זה כבר נגמר)

מצרכים

1 תפוח אדמה
1 קישוא קלוף
1 סלק קטן קלוף
1 כוס עדשים שחורות
1 בצל קצוץ מטוגן
2 שני שום קצוצות מטוגנות
¼ כוס טחינה גולמית
3 כפות קמח
מעט כמון
פלפל ומלח גס לפי הטעם

הוראות הכנה

מגרדים בפומפייה את תפוח האדמה, הקישוא והסלק, וסוחטים מהם את המיץ בבד חיתול.
בנתיים, מבשלים עד ריכוך את העדשים שחורות (שהושרו מבעוד מועד).
את הירקות המגורדים + בצל ושום + העדשים השחורות + רבע כוס טחינה גולמית + 3 כפות קמח + מעט כמון + פלפל ומלח גס, מערבבים היטב בקערה ובדיים רטובות יוצרים כדורים ומשטחים על נייר אפייה,
מכניסים לתנור עד השחמה, בערך 20 דקות. אני מניחה מעל ענפי רוזמרין טרי כדי שיספגו ממנו קצת.

טעים לצד סלט גדול ואפילו עוד קצת טחינה בצד!
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

38 תגובות

  • היי,

    המתכונים שאתם מפרסמים נהדרים אבל אין דרך להדפיס אותם וגם לא לעשות העתק הדבק.
    אולי ניתן לעשות משהו בנדון, אני לא מבשלת מול מחשב וכל פעם להעתיק…………..

    בתודה מראש
    מרים

    • היי מרים. במתכונים שהתוכן שלהם מפורסם אצלנו – יש כפתור של מדפסת, שמאפשר לך להדפיס גרסא ידידותית להדפסה של המתכון. במתכונים שנמצאים באתרים אחרים אין לנו שליטה בינתיים. אבל זה ללא ספק משהו שאנחנו חושבים על פתרונות בשבילו.

  • המתכון נשמע מעולה!
    כמה מעלות לאפות? להפוך באמצע האפייה? מה הכמות בערך שיוצאת?
    תודה:)

  • אני לא בטוחה אבל נראה שיוצא כ-16 קציצות. תלוי בגודל. חום התנור הוא בינוני כ-180 מעלות. אפשר להפוך באמצע האפייה, שהקציצות ישחימו משני הצדדים.

  • כמה זמן צריך להשרות את העדשים?
    אפשר להשרות במים רותחים לזמן קצר?
    אני רוצה להכין את הקציצות עכשיו והשריית העדשים מעכבת את ההכנה

  • היות והעדשים מכפילים את כמותם לאחר השרייה ,האם הכוונה לכוס לאחר השרייה או לפני?

    • הי ויקי. לדעתי עדשים כתומות לא יתאימו למתכון כי הן נוטות להתפרק ולהפוך למחית. הייתי מנסה את העדשים הירוקות, בלי לטחון. לעקוב אחר המתכון, ורק להחליף את העדשים השחורות בירוקות.

    • הי אירית. לא מכירה את המכשיר ולא ניסיתי, אבל נשמע כמו רעיון מדליק לנסות. הייתי מתחילה מ-10 דקות ובודקת כל 5 דקות עד שהן מתייצבות.
      ספרי איך יצא :)

  • מידת העדשים היא לאחר בישול או לפני?
    האם ניתן להמיר את תפוח האדמה בירק אחר עם פחות פחמימות?

  • 1 כוס עדשים שחורות לפני הבישול. תפוח האדמה עוזר לקציצה לא להתפרק (העמילן שבו) לא הייתי מוותרת עליו. לא יודעת לגבי ירק אחר, במידה ואת מוותרת על תפוח האדמה תוסיפי קורנפלור או קמח תפוח אדמה, כדי שזה יעזור לייצוב. (אולי כף, אני לא יודעת בדיוק כי לא ניסיתי).

    • קצ יצות עדשים שחורות של לילך:
      חצי קילו עדשים שחורות משרה למספר שעות במים. לאחר מכן טוחנת אותם במעבד מזון.
      דלורית שלמה קולפת וקוצצת אותה.
      2 בצלים יבשים קצוצים.
      פטרוזילה וכוזברה קצוצים
      כוס קווקר טחון.
      כפית סודה לשתיה.
      כף כמון
      כף מלח
      חצי כף כורכום.
      רבע כוס סויה. רבע כוס צ’ילי מתוק. מעט שמן שומשום.
      מערבבת הכל לעיסה. מכינה כדורים לקציצות. מטגנת ויוצא מושלם. כולם נהנים.
      ניתן להגיש עם טחינה, עם קינואה, עם עגבניות וחצילים טעים. מומלץ.

  • החלפתי את התפו”א בבטטה, את הקמח בקמח עדשים כתומות ושמתי טחינה מלאה גולמית. שמתי הרבה יותר זמן בתנור בגלל שהקציצות יצאו מאוד רכות בפנים אז השארתי עוד זמן, יש רעיון למה? אולי הייתי צריכה לשים יותר טחינה וקמח? או קציצות שטוחות יותר?

    • היי נועם :) יש מצב שהתפוח אדמה חיוני כאן – העמילן שבו עוזר לייצב את הקציצה. אולי היו הרבה מים בתערובת ובגלל זה זה יצא רך? מנסיון של הכנת קציצות ופשטידות – יש סיכוי טוב שלילה במקרר יעזור להתייצבות שלהן. אני מציעה שתתני להן את הלילה ומחר תנסי לטגן אותן או לחמם בתנור או במיקרו. הן אמורות להיות סבבה. מקווה שעזרתי וספרי איך יצא.
      רעות

  • כדאי להכניס את הרוזמרין לרשימת הרכיבים. קניתי והכנתי, ואז התבאסתי שאין לי רוזמרין

  • הכנתי עם עדשים ירוקות כיון שלא מצאתי לקנות שחורות, חוץ מזה, עכבתי אחר המתכון ויצא מאוד יבש. נראה לי שפחות מכוס עדשים, היה עדיף. לא הרגישו את שאר הירקות בכלל…

  • הי, יש לי עדשים שחורות מונבטות (כלומר היו במים כבר יומיים שלושה). האם עדיין יש צורך לבשל אותן?

  • לא היה לי בבית תפוח אדמה אז הכנתי עם בטטה והוספתי גם שיבולת שועל. יצא מעולה והתגבש בלי בעיה. אחלה מתכון!

השאר תגובה