מתכונים למנות עיקריות

קציצות כתומות

קציצות-כתומות

מתכון (לא) לילדים בלבד

מרכיבים

1 כוס עדשים כתומות
3 בטטות קטנות\2 בינוניות
3 בצלים קטנים\2 בינוניים
פטרוזיליה, כוסברה, שמיר (בערך כוס של ירק קצוץ)
2 כפות טחינה גולמית
2\1 כוס קמח אורז
4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, כמון
רינג בצורת לב\כוכב\כל צורה אחרת שהיא, מצידי אפילו דינוזאור

אופן הכנה

מבשלים את העדשים עם 2 כוסות מים, עם מלח, כמון, פלפל עד לריכוך (בערך 20 דקות).
קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים במים כ-12 דקות עד לריכוך.
קוצצים את הבצל קטן קטן ומטגנים על שמן זרעי ענבים עד להזהבה, ומוסיפים את השום.
בשלב הזה העדשים כבר מוכנות ואפשר לאחד עם הבצל המטוגן והירק הקצוץ.
מסננים את הבטטה ומועכים עם מזלג.
מוסיפים את תערובת העדשים, 2 כפות טחינה גולמית וקמח האורז ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
משמנים נייר אפיה, מניחים את הרינג (הצורה שבחרנו) וממלאים בתערובת (עד קצה הרינג), מוציאים אותו בעדינות כדי שהצורה לא תיהרס ומניחים סנטימטר ליד וחוזרים על הפעולה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות.
ו….מוכן! זהירות…טעים!
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה