מתכונים למנות עיקריות

קציצות כרישה תרד וטופו

קציצות-טופו-תרד-וכרישה
כשהיינו קטנים היה זה פופאי שלימד אותנו על יתרונות אכילת התרד והכוח שנותן לנו. התרד בנוסף להיותו עשיר בברזל, מכיל כמות גדולה של סידן, מגנזיום, חומצה פולית וויטמין K והינו אנטי אוקסידנט רב עוצמה (כמו שאר חבריו למשפחת הירוקים).
במתכון כאן הוא משתלב עם כרישה וטופו לקציצות נהדרות. התערובת יוצאת כל כך טעימה שאפשר גם להשתמש בה כממרח לכל דבר (לפני הוספת הקמח).

מצרכים

1/2 חבילה טופו חתוך לקוביות
2 גבעולי כרישה (ללא החלק הלבן)
2 כוסות תרד (לפני בישול)
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
2 כפות קמח

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. חותכים את הכרישה לטבעות, מכניסים לסיר עם מים ומבשלים כ15 דקות עד שהכרישה מתרככת. מסירים מהאש ומסננים
3. במחבת מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את התרד וממשיכים בטיגון עד שהתרד מאבד מנפחו. מסירים מהאש
4. מוסיפים לקערת מעבד המזון את הטופו, הכרישה והתרד וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה
5. מעבירים את התערובות לקערה, מוסיפים 2 כפות קמח מלא, פלפל ומלח
6. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה שרוססה מעט בספריי שמן , מרססים מעט ספריי גם מעל הקציצות ומכניסים לתנור. (אם אין לכם ספריי שמן ניתן פשוט להבריש את הקציצות במעט שמן זית)
7. אופים כ 20-25 דקות עד שהקציצות מזהיבות מעט

בתיאבון!

המתכון של רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא. רותם מאמינה כי למזון יש השפעה על גופינו ובריאותו וישנה חשיבות למה ואיך אנחנו אוכלים וכן ביכולת של מזון למנוע או לרפא מחלות. רותם שואפת לעזור לאחרים ללמוד קצת יותר על אורח חיים בריא ותזונה נכונה, ולהראות שזה לא כזה מורכב וקשה כמו שחושבים וכל מה שנדרש זה שינויים קטנים בשביל להצליח.
מוזמנים לבקר באתר של רותם

[printfriendly]

Loading💛 הוסף למועדפים

3 תגובות

  • זה נשמע ממש מעולה!!
    האם אפשר להשתמש בקמח מצה – כדי שהקציצות יהיו כשרות לפסח??
    תודה!!

השאר תגובה