מתכונים למנות עיקריות

קציצות כרוב ואוקרה

IMG_20140617_081920

אז הכנו לפני כמה ימים את הטופו הזה (יצא מדהים, אצם חייבים את זה לעצמכם, לפחות פעם אחת בחיים). תוך כדי תהליך הכנת הטופו, נוצרת אוקרה. אוקרה זה בעצם המיצוי של פולי הסויה שנוצרים בתהליך הכנת הטופו. נוצרת הרבה אוקרה. ערן, בפוסט שלו מזכיר ומציין שאפשר להכין איתה קציצות ושזה חומר מעולה להכנת המבורגרים. אני הלכתי על קציצות, והשתמשתי עם מה שהיה זמין לי במקרר. כמה דקות במעבד מזון, 20 דקות בתנור ויש לכם קציצות טעימות מאוד ומזינות. קדימה לעבודה (הלא כ״כ קשה).

מצרכים

½ כרוב חתוך גס
חופו עלי תרד
¼ צרור כוסברה
1 כוס אוקרה
חופן חמוציות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כוס קמח מלא
1 כף שמן זית

אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים אות הכרוב, עלי התרד, כוסברה, תבלינים, חמוציות וכוס האוקרה. תוך כדי בלינדור מוסיפים את כף שמן הזית. מבלנדרים עד לתערובת אחידה וטיפה אוורירית. מעבירים לקערה ומסיפים את חצי כוס הקמח. מחממים תנור (אני אפיתי בטוסטר אובן) ומשמנים תבנית עם נייר אפיה. יוצרים קציצות באיזה גודל שרוצים (לי יצאו כ-12 קציצות בגודל בינוני) ואופים בתנור כ-20 דק׳ עד שהן משחימות מעט. במהלך האפיה אפשר להפוך אותן לצד השני שישחימו גם שם. זהו. יוצאות קציצות עסיסיות ונפלאות בטעמן.
בתיאבון.

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה