מתכונים למנות עיקריות

קציצות טופו ועשבי תיבול

2014-07-05-1
אין ספק שלקציצות יש מקום של כבוד במטבח הטבעוני. אפשר להכין קציצות כמעט מכל דבר. מקטניות, מטופו, מדגנים למיניהם, ובעזרת התיבול והמתכון הנכון הן יהיו מעדן של ממש. אני מודה, קציצות זה לא הרעיון הראשון שעלה לי כשאני פותחת את המקרר בחיפוש אחרי ״מה בא לי להכין עכשיו״, נסיונות העבר די ביאסו. באחד הביקורים אצל ההורים, אמא שלי הכינה קציצות מטופו וחומוס שהיו מעדן של ממש. זה הניסיון שלי לחקות אותן. גידי רצה לטגן אותן, אז ניסינו, אבל הן נדבקו למחבת והתפרקו. אז אפינו אותן והן יצאו עסיסיות וטעימות. ומכיוון שגם על הפיגורה אני שומרת זה יצא אפילו יותר משתלם.

מצרכים לכ-10 קציצות גדולות

1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה בינוני
½ חבילת טופו (כ-150 גרם)
½ צרור כוסברה (ללא גבעולים)
½ צרור פטרוזיליה (ללא גבעולים)
4 כפות קמח חומוס
2 פרוסות לחם ללא ה״קשה״
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור, או פחות – לפי הטעם

אופן ההכנה

בעזרת פומפיה מגרדים את הבצל ותפוח האדמה לקערה, אם מצטברים נוזלים סוחטים, ומסננים אותם.
מגררים גם את הטופו לאותה קערה. קוצצים את עשבי התיבול דק דק ומוסיפים לקערה, מרטיבים את פרוסות הלחם ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את קמח החומוס ואת התבלינים ומערבבים ליצירת תערובת. אפשר לטעום ולתקן את התיבול.
משמנים נייר אפייה על גבי תבנית, קורצים מהתערובת קציצות באיזה גודל שרוצים ומכניסים לתנור שחומם מראש (כ-180 מעלות)  לכ-7 דקות. אחרי 7 דקות הופכים את הקציצות לצד השני ואופים ל-7 דקות נוספות.
וזהו, מוכן. מגישים לצד פירה או ירקות או מה שאוהבים.

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

7 תגובות

השאר תגובה