מתכונים למנות עיקריות

קציצות חצילים ופטריות ללא גלוטן

קציצות חצילים ופטריות

מרכיבים

2 חצילים בינוניים
תפוח אדמה בינוני
4 פטריות שמפיניון לבנות קצוצות קטן
2 בצלים גדולים קצוצים קטן
2 כפות קמח חומוס
רבע כוס קורנפלקס ללא גלוטן – טחון למרקם של פירורי לחם (2 כפות לאחר הטחינה)
מלח, לפי הטעם
פלפל גרוס, לפי הטעם
כמון טחון, לפי הטעם
כף פטרוזיליה מיובשת

אופן ההכנה

מנקבים את החצילים כמה ניקובים בסכין ומניחים על רשת במרכז התנור, קולים אותם ב-200 מעלות לכשעה.
מוציאים את החצילים, מרוקנים את בשרם למסננת ומחכים לסינון הנוזלים. מועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
מבשלים את תפוח האדמה קלוף בסיר מים, כשהוא רך, מוציאים מהסיר ומועכים לפירה
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל והפטריות כ-10 דקות עד השחמה קלה.
מערבבים בקערה את בשר החצילים, את הפירה, הבצל והפטריות.
מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות, יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
מטפטפים מעט שמן זית מעל כל קציצה ומושחים בעזרת מברשת סיליקון.
אופים כ-40 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים להתקררות לפחות רבע שעה.

בתיאבון :)

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה