מתכונים למנות עיקריות

קציצות ברוקולי קלות להכנה

קציצות ברוקולי
לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו: לעוגה, לפשטידה, לקציצות… את הקציצות האלו יצרתי מתערובת שאני משתמשת להכנת הפשטידה המנצחת שלי. במקום לשפוך את התערובת לתבנית, יוצרים קציצות באיזה גודל שרוצים (לי זה הספיק לכ-15 קציצות בגודל בינוני), הן לא מתפרקות והטעם מצוין. מתכון מומלץ ביותר:

מצרכים

חב’ ברוקולי קפוא
1 כוס קמח מלא
3 כפות טחינה מלאה מעורבבות עם מעט מים (עד מרקם משחתי)
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כף אבקת מרק בצל

אופן ההכנה

מפשירים את הברוקולי בקערה בעזרת מים חמים. מסננים מנוזלים. חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות.
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבים היטב (בעזרת הידיים), עד שמתקבלת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות ומניחים על תבנית משומנת. את הקציצות מושחים במעט שמן שלא ייתיבשו בתנור.
אופים בתנור שחומם של-180 מעלות עד שהקציצות משחימות (כ-30 דק’). במהלך האפייה הופכים את הקציצות שישחימו מהצד השני גם כן.

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

33 תגובות

  • שלום,
    המתכון נראה נהדר… אבל האם אפשר להחליף את האבקת מרק במשהו אחר? אני לא משתמשת בזה. תודה רבה

    • היי ענת. אבקות מרק משמשות כאן בעיקר לטעם. אם הן פחות זורמות לך, נראה לי (לא ניסיתי) שאפשר לשים תערובת של תבלינים שאת אוהבת. שימי לב שכדאי להמליח את התערובת טיפה יותר מבד”כ, כי הטעם של המלח יורד טיפונת באפייה.

    • אפשר לטחון שתי כפות פשתן עם 6 כפות מים וזה מחליף כל מסה שמדביקה תערובות כמו תחליף ביצה ממש. בזה אני משתמשת לאפיית עוגות במקום ביצים. אני חושבת שזה יכול להחליף טחינה.

  • הכנתי ויצא מעולה! איזה כיף למצוא מתכון ללביבות שאפשר לאפות ועדיין יוצאות כל כך טעימות. תודה!!!

  • במקום אבקת מרק השתמשתי בעירית ופטרוזיליה. לפני האפיה טבלתי אותם בשומשום קלוי. יצא טעים מאוד.

  • הי רעות! הקציצות נראות נהדר ואני מתה על ברוקולי. לדעתך יעבוד גם עם קמח לבן? ושאלה נוספת- אין לי אבקת מרק פטריות, יש לך המלצה לתבלין אחר במקום?

    תודה רבה

    • יעבוד סבבה עם קמח לבן, רק שימי לב שאין יותר מידי נוזלים. בסוף אמור לצאת מעין עיסה שכזו… למתכון צריך אבקת מרק בטעם עוף ובצל. אם אין, אפשר לשים איזה תבלינים שבא לך. ולשים קצת יותר מלח ממה שנדמה, הטעם שלו דוהה קצת עם האפייה. אפשר גם לטען טיפה את התערובת לפני שמכניסים לתנור ולתקן בהתאם.

  • הכנתי את הקציצות והן פשוט נהדרות! תודה על מתכון פשוט, מהיר וטעים. השתמשתי בברוקולי טרי שהרתחתי לבישול חלקי, וגם החלפתי את אבקת מרק הבצל שלא היתה לי בבצל טרי קצוץ דק. יצא מעולה
    אגב במתכון עצמו לא מופיע מלח פלפל, לא יודעת אם זה מכוון, אני בכל מקרה ממליצה להוסיף…

  • מתכון קליל ונהדר.
    במקום האבקות מרק הכנתי עם בצל טרי קצוץ,פטרוזיליה ,כוסברה. ותיבלתי בכפית מלח ,מעט פלפל ומעט כמון

  • [email protected] says:

    אם אתם מפרסמים את עצמכם כ”תיאבון בריא” והדגש על “בריא”, אין מקום לאבקות מרק.
    למזווה שלי לא נכנסים דברים מסוג זה. במקום זאת, כפי שיעצתם, רצוי וראוי להשתמש בתבלינים,
    שכידוע מכילים הרבה מרכיבים בריאים.

  • מישהי ניסתה קמח חומוס במקום קמח רגיל? אחותי רגישה לגלוטן והייתי רוצה שתועל לאכול מזה

  • אפשר לטגן בצל ופטריות, להוסיף ירוקים כמו פטרוזיליה קצוצה, אני שמתי כמון ופפריקה. יצא מעולה. הוספתי גם אורז מלא שנשאר, עדשים, אגוזים או שקדים קלויים שטוחנים מוסיפים טעם מעולה.

  • שלום רעות,
    האם הכוונה לכמות של 800 גרם ברוקולי קפוא? (יש אריזות במשקלים שונים…)
    ואם בוחרים בטרי – על איזו כמות את ממליצה?

  • הכנתי ויצא מממממש ממש טעים! בדרך כלל כל מה שאני מכינה יוצא מגעיל :) כך שהופתעתי לטובה ! :-)

השאר תגובה