מתכונים למנות עיקריות תוספות

קינואה פרא

קינואה פרא ובצל מקורמל
הרגשתי יצירתי, אז ניצלתי את מה שיש בבית ואת הרגע: טופו כפר גלעדי, צרוב אחרי שהושרה בסויה צ’ילי סילאן.
קינואה פרא בתיבול של כורכום, פפריקה מעט מלח ובצל מקורמל. שעועית ירוקה, מוקפצת בשמן סומסום ושום כתוש.
טעים ומשביע!

מצרכים

1 כוס קינואה פרא
1½ כוס מים

מרינדה לטופו (מתאימה ל-300 גרם טופו)

300 גרם טופו
½ כוס רוטב סויה איכותי
½ כוס מים
4-5 כפות רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות סילאן איכותי

תוספת שעועית

שעועית ירוקה
מעט שמן קנולה
שמן שומשום
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה

את הקינואה משרים לפחות שעתיים בהרבה מים. אחרי שעתיים, מסננים את הקינואה, מטגנים כחצי דקה בכף שמן ולכל כוס קינואה מוסיפים כוס וחצי מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים לפי הטעם (אני הוספתי כורכום, פפריקה, ומעט מלח) מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה בין רבע שעה לעשרים דקות. פותחים את המכסה מפוררים עם מזלג את הקינואה ומשאירים מכוסה לעוד רבע שעה. בזמן הזה צורבים את הטופו במעט שמן.

הכנת השעועית

את השעועית מקפיצים בשמן קנולה מעורבב עם מעט שמן סומסום, ואחרי כמה דקות של הקפצה מוסיפים שן שום כתושה להקפצה של עוד כמה דקות ובסוף מלח גס.
בתיאבון!

מארק לומקין גר בקיבוץ פסטורלי בגליל העליון. הוא טבעוני 3 שנים וקצת, ומאז הטבעונות התגלה והתפתח לו עולם הבישולים. הבישול הוא תשוקה עבורו. מארק אוהב ללמד, לארח ולבשל לאנשים. מוזמנים כחלק מטיול בצפון לקפוץ אליו לארוחת ערב או לסדנת בישול. אפשר ליצור איתו קשר בפרופיל הפייסבוק שלו או בטלפון: 054-4727059

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה