מתכונים לממרחים ורטבים

קטשופ ביתי

קטשופ ביתי
*תודה רבה לדנה יצחקי על התמונה היפה

מטבל הקטשופ נוצר מרעיון שהיה לי ל״הבראת״ המבורגר לילדים. כדי ״להבריא״ את ההמבורגר ניסיתי לשדרג גם את התוספות שמתלוות לו: צ׳יפס אפוי במקום צ׳יפס מטוגן וקטשופ ביתי במקום הקטשופ הקנוי.
כדי לבדוק אם ילדים אכן אוהבים את הקטשופ ״הבריא״ ערכתי מבחן טעימה לאחיינים שלי (שאוכלים כל דבר עם קטשופ). ובכן… הילדים לא ממש אהבו את הקטשופ הבריא, אבל מי שדווקא כן אהב את מה שהכנתי היו המבוגרים, אמא שלי, אחי וגיסתי שסיימו כמעט הכל :)
מטבל הקטשופ הבריא הולך מצויין לצד הצ׳יפס ומתאים לאירוח לצד חטיפים כמו דוריטוס ואפרופו.

לקטשופ, כ-250 גרם

300 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 גמבה
2 כפות מים
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף אגבה – אם אוהבים מתוק מאוד אפשר להוסיף כף נוספת
½ כפית אבקת שום
1 כפית חרדל
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

את העגבניות פורסים על תבנית עם נייר אפיה ואופים אותן בתנור למשך כשעה בחום של 150 מעלות – עד שהן ״מתעייפות״. החום מוציא מהם את המים וכך הן הופכות להיות מתוקות יותר.
את הפלפל צולים בחום גבוה (200 מעלות) כ-20 דקות. אפשר להוסיף את הפלפל לתבנית העגבניות – אם יש מקום. מכניסים לבלנדר את העגבניות והפלפל (מקולף מקליפתו), מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים היטב עד למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

3 תגובות

  • […] מקלפים את הבטטות מהקליפה. עוטפים כל בטטה בנייר מגבת חד פעמי ומרטיבים אותה במי ברז (פשוט לשטוף אותה בברז מעל הכיור) כך שהנייר מגבת יספוג מים. מניחים אותה על צלחת זכוכית או כזו שמתאימה למקרוגל. עושים כך עם יתר הבטטות. מכניסים את הצלחת עם הבטטות העטופות והרטובות למיקרוגל לכ-10 דקות עד שהן רכות. אחרי שעברו 10 דקות והבטטות התרככו, מוציאים אותן בזהירות! מנייר המגבת, מעבירים את הבטטות לקערה ומועכים אותן לפירה בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הקורנפלור, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב עד שנוצר מעין בצק בטטות. מכיניסים את הקערה למקרר לכ-20 דקות להתייצבות נוספת. אחרי 20 דקות מוציאים את הקערה ומתחילים ליצור נקניקיות. לוקחים כמות (בערך חופן) מבצק הבטטות ומגלגלים אותו עד שנוצרת נקניקיה. אפשר להיעזר בנייר אפייה לצורך גלגול – כמו שמכינים סושי (יש תמונה בהמשך). מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הנקניקיה עד שהיא משחימה מכל הצדדים. מגישים על לחמניה ורוטב צ׳ימיצ׳ורי או קטשופ ביתי. […]

השאר תגובה