מתכונים למרקים

קובה סלק טבעוני

קובה סלק

שמענו שמועות על גשם הלילה, נגיעה אחרונה של חורף לפני שהאביב פוצח בריקודו הצבעוני והמסחרר, מה שאומר לגבינו – הזדמנות אחרונה ונהדרת לקובה סלק! את הקובות האלה ממלאים במילוי עסיסי של עדשים ירוקות בשרניות, שברי אגוזי מלך, ירקות וירוקים והן נחות במרק חמצמץ ועשיר טעמים שרק הולך ומשתבח עם הימים. המתכון אינו מסובך אם כי הוא דורש מעט סבלנות, זמן ואימון, בכל זאת גלגול קובות, אבל הוא טעים ומנחם ושווה כל רגע.
לסיר גדול וגדוש

מרכיבים לקובות

500 ג’ סולת לבנה/מלאה לבחירתכם
1/2-1 כפית מלח
מים לפי הצורך
2 כפות שמן זית

מרכיבים למילוי

כוס עדשים ירוקות, מושרות ללילה
2 גזרים מגורדים גס
בצל גדול חתוך לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה
1/2 כפית גרגירי כמון
כפית שטוחה כורכום
שמן זית

מרכיבים למרק

3-4 סלקים בינוניים
שורש סלרי
2 בצלים
תפוח עץ ירוק גדול
2 חבילות קטנות רסק עגבניות ללא סוכר
מיץ מ – 3-4 לימונים
זר נענע
כמון
מלח ופלפל

הוראות הכנה

מתחילים מהמילוי: מבשלים במים ללא מלח את העדשים. מטגנים בשמן זית את גרעיני הכמון ומוסיפים את הבצל. כשהוא שקוף מוסיפים את הגזר, מלח, פלפל וכורכום וממשיכים לטגן עד השחמה. כשהתערובת שחומה היטב מוסיפים את העדשים המבושלות והאגוזים. נותנים לתערובת לספוג טעמים כמה דקות נוספות ומכבים את האש. מוסיפים ירוקים קצוצים, מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

קובה סלק

עוברים לבצק. שמים את הסולת בקערה ומוסיפים את המלח והשמן. מתחילים לשפוך פנימה מים בהדרגה ותוך כדי לישה, עד יצירת בצק אחיד, לא נוקשה אבל גם לא רטוב מידי. כשהבצק מוכן, שמים אותו בצד מכוסה במגבת כדי לנוח בזמן שמכינים את המרק.
חותכים את הבצל לקוביות ומתחילים לטגן בסיר גדול. קולפים את שורש הסלרי, חותכים לרבעים ואת הרבעים לפרוסות דקות לרוחב ומוסיפים לסיר. קולפים, חותכים ומוסיפים באותו האופן את הסלקים. נותנים לירקות להיצרב ולהשחים. הרבה מטעם המרק מגיע מהשלב הזה. רגע לפני שמוסיפים את המים, מכניסים פרוסות דקות של התפוח (לא צריך לקלף) שייצרב גם הוא בתוך התערובת. התפוח מוסיף עומק, מתקתקות וחמצמצות שמשתלבת נפלא עם הסלק והלימון. שמים מים רותחים, בערך פי שניים מגובה הירקות. המרק צריך להכיל מספיק נוזלים בשביל לקבל אליו את הקובות. אם צריך, הוסיפו יותר.
בשלב הזה מביאים את הסיר לרתיחה ולאחר מכן ממשיכים בישול על אש קטנה כשהסיר מכוסה, עד לריכוך הירקות. בינתיים, ניגשים למלאכת הגלגול.

קובה סלק

פה, אני שולחת אתכם לממלכת היו – טיוב. המאמות העירקיות והכורדיות, יודעות לגלגל הרבה יותר טוב ממני… העיקרון ברור – יוצרים מעטפת דקה ככל שאפשר מהבצק ומכניסים אל תוכו כפית גדושה של מילוי. סוגרים היטב מבלי לקרוע את הבצק ומניחים על צלחת שטוחה מכוסה במגבת.
כאשר חלק מהקובות מוכנות להיכנס למרק, עוברים לשלב התיבול הסופי שלו: מוסיפים רסק עגבניות, הרבה מלח, מיץ לימון, כמון ואת זר הנענע, כמו שהוא, אל תוך הסיר. הנענע נותנת רעננות גאונית. אל תוותרו עליה.
תקנו ודייקו את התיבול, תנו למרק את פוטנציאל הטעם שלו והוא מצידו, יילך ויעמיק את טעמיו עם הימים. כשהוא טעים לכם, זה הזמן להוסיף פנימה את הקובות. רצוי לא להכניס את כולן בבת אחת כדי להימנע מירידת טמפ’ חדה מדי. אפשר להכניס חלק ותוך כדי להכין את האחרות ולהוסיף אותן לסיר בהדרגה. הקובות צריכות כ – 20-30 דקות כדי להתבשל.
ימי גשם אחרונים נפלאים שיהיו!

מוזמנים לקרוא עוד בבלוג של נועה: יחפנים – מנימליזם בעולם החדש
Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה