מתכונים למנות עיקריות מתכונים למרקים

קובה דלעת במילוי צמחוני

קובה טבעונית

הדלעת כמו שאר חבריה הכתומים עשירה בבטא קרוטן. מצויינת לשיפור הראיה, מסייעת בהורדת הכולסטרול מחזקת את המערכת החיסונית ולכן נהדרת בחורף וכן משמשת מקור אידאלי חלבונים ומנרלים. הדלעת משתלבת נהדרת במרקים שונים : מרק ירקות , מרק כתום וגם ככוכבת הראשית בשילוב קובות צמחוניות ממולאות בפטריות.
מומלץ להגיש על מצע של קוסקוס מלא או אורז בסמטי.

מצרכים לקובה

500 גרם סולת
1 ו- 3/4 כוסות מים
כפית מלח

למילוי

2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
חצי גבעול כרישה חתוך לטבעות
קופסא פטריות שמפניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כפית כורכום
כפית כמון

למרק

2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
500 גרם דלעת(ללא הקליפה) חתוכה לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מעושנת או מתוקה
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר חום
מלח/פלפל
4 כוסות מים

הוראות הכנה

1. מערבבים את כל חומרי הקובה (סולת, מים ומלח) בקערה ומניחים בצד לשעה
2. מכינים את המרק –
בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את רסק העגבניות הפפריקה והדלעת ומבשלים תוך כדי ערבוב כ 5 דקות. מוסיפים את המים הלימון ,הסוכר, פלפל ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות עד שהדלעת מתחיל להתרכך
3. מכינים את המלית-
מחממים במחבת שמן, מוספים את הבצל והכרישה ומטגנים עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שמתחילות להתרכך, מוספים את הכורכום, הכמון והאגוזים ומטגנים עוד כ 3 דקות. מסירים מהאש ושמים בצד לצינון
4. מכינים את הקובות –
יוצרים מתערובת הסולת עיגולים קטנים בגודל כדור פינג פונג. יוצרים חור במרכז הכדור (ניתן גם לשטח את הכדור לגמרי על כף היד ) מממלאים במילוי וסוגרים חזרה לכדור את הכדורים המוכנים. מכניסים לסיר ומבשלים כ 15-20 דקות (להבה בינונית) עד שהרוטב מסמיך מעט והדלעת רכה

* את הקובות רצוי להכין בידיים רטובות במעט מים, על מנת להקל הגילגול
* ניתן להוסיף למרק גם גרגירי חומוס או שעועית

המתכון הוא של רותם ברנר. רותם מאמינה כי למזון יש השפעה על גופינו ובריאותו וישנה חשיבות למה ואיך אנחנו אוכלים וכן ביכולת של מזון למנוע או לרפא מחלות. רותם שואפת לעזור לאחרים ללמוד קצת יותר על אורח חיים בריא ותזונה נכונה, ולהראות שזה לא כזה מורכב וקשה כמו שחושבים וכל מה שנדרש זה שינויים קטנים בשביל להצליח.
מוזמנים לבקר באתר של רותם
Loading💛 הוסף למועדפים

9 תגובות

  • שלום,
    אני כרגע מכינה את הקובות והמרקם של הקובה עצמו, הסולת והמים יצאו לי נורא נוזליים, שמתי בדיוק את הכמויות הרשומות, הנחתי בצד לשעה ורבע וכשהתחלתי ליצור כדורים הם היו מאוד רכים, האם כך המרקם שלהם אמור להיות? בכל מקרה, אחרי שיצרתי את הכדורים הכנסתי למקרר להתמצקות ….נראה מה יהיה. אעדכן

    תודה מראש

    • חייב להגיד לך משהו הבן חייל טבעוני לקחתי על עצמי את הפרויקט עיבדתי את הסולת אכן נוזלי וטוב שכך השטחתי מהעיסה על כף היד מילאתי ממלית החלומות ופשוט לסגור ולעצב חופשי מבלי להתרגש מה שחשוב לדעת כשבאתי לערבב הם גדלו ותפחו חחח הבן חתך מהקובה וקרא לי אבא לא טעיתי נבהלתי לרגע הכוונה הייתה האם המלית לא בשרית הרגשתי שלא.
      טעים אף יותר אגב עשיתי כמות כפולה ולא נשאר פרור

  • שלום,

    הכנתי את הקובות לפי הכמויות הרשומות ושמתי בצד לשעה ורבע. כשהתחלתי ליצור כדורים ראיתי שהמרקם מאוד נוזלי ורך, הוספתי קצת סולת אבל עדייו המרקם רך מאוד, האם כך זה צריך להיות?

    תודה

    • לא ניסיתי, אבל אולי קישוא אם את אוהבת, טחון של טבעול יכול לעבוד מעולה. בטטה צלויה עם עשבי תיבול… ואם כל אלו פחות מסתדרים, אולי קובה אחר יענה על דרישותייך. תוכלי לראות כאן

  • לקובה צמחונית בסופרים יש בשר טחון של טבעול טעים בדיוק כמו בשר חמי שלא אוהב פיטריות זו החלופה

    • תודה לך עבור המתכון ! עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי 10 !!! להתעלף כמה שזה טעים !!!

השאר תגובה