תוספות

צ’יפס בטטה

צ'יפס בטטה

צ’יפס זה לא מילה גסה! צ’יפס בטטה, חטיף נהדר, לילדים ולמבוגרים.. יותר קל מזה אין.

מצרכים

1 בטטה
מלח, לפי הטעם
פפריקה מתוקה, לפי הטעם
שמן זית/ענבים

אופן ההכנה

חותכים בטטה (עם הקליפה, אחרי ששטפו היטב) לפרוסות דקות, קצת עבודת נמלים אבל שווה כל טיפת מאמץ.
לאחר מכן מתבלים עם מעט מאוד מלח, (ככה הטעם הטבעי של הבטטה נשמר) ופפריקה מתוקה, לפי הטעם האישי שלכם. מצפים (תוך כדי עיסוי הבטטות) בשמן זית או שמן זרעי ענבים. מחממים תנור ל-250 מעלות (מכת חום!). פורסים את הבטטות על נייר אפיה, בשכבה אחת, כדי שלא יידבקו. ומכניסים – 5 דקות אפיה רגילה, 5 דקות מדליקים את המאוורר יחד עם אפיה, (הסימון של מאוורר עם שני פסים אחד מעליו ואחד מתחתיו בתנור). ומוציאים – תיזהרו לא לשרוף, כלומר להקפיד על הזמנים כי הפרוסות מאוד דקות ועלולות להישרף מהר.

*אפשר לעשות את אותו הדבר עם גזר, סלק, תפוחי אדמה וקולורבי…מעדן!

בתאבון!
הלכתי לנשנש..

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה