מתכונים למנות עיקריות תוספות

פשטידת קינואה ועדשים כתומות

פשטידת קינואה ועדשים כתומות
פשטידה ללא גלוטן

מצרכים

חצי כוס קינואה לבנה שטופה ומסוננת
חצי כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
2 בצלים גדולים קצוצים דק (לבנים או סגולים לפי הטעם)
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות דק
קישוא גדול מגורר דק
כוס קמח אורז (אפשר גם קמח חומוס, מאש, עדשים, קינואה וכדומה)
רבע כוס קורנפלור מעורבב עם שלושת רבעי כוס מים פושרים
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
כף שמן זית כתית מעולה
תבלינים: חוויאג’, כורכום, מלח ים, פלפל גרוס, כף אבקת מרק בצל.

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה והעדשים יחד בסיר עם מים עד לריכוך.
במחבת מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה קלה
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה גדולה, מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
מהדקים לשתי תבניות בינוניות משומנות,
מפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה ומלח גס. מטפטפים מעט שמן זית לקריספיות.
אופים ב-180 מעלות עד שקיסם במרכז הפשטידה יוצא יבש.

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

13 תגובות

השאר תגובה