מתכונים למנות עיקריות

פשטידת ברוקולי קלה ומהירה להכנה

פשטידת ברוקולי

לכל אחד יש את המתכון הזה שאפשר להכין מהר, כשפתאום מגיעים אורחים בהפתעה. אצלי זאת פשטידת ברוקולי הזאת. משך ההכנה שלה הוא כ-35 דקות, אבל האמת היא שחצי שעה מזה היא בסה”כ בהמתנה כשהפשטידה מתחממת לה בתנור. במתכון המקורי שלה הקמח לא היה מלא, אבל לאחרונה התחלתי להכין אותה בגירסא קצת יותר בריאה. המנה מספיקה לשלושה-ארבעה אנשים.

מצרכים

חב’ ברוקולי קפוא
1 כוס קמח מלא (או חצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח מלא, גם רק קמח רגיל יעבוד)
3 כפות טחינה מלאה מעורבבות עם מעט מים (עד מרקם משחתי)
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כף אבקת מרק בצל
3 כפות מים

אופן ההכנה

מפשירים את הברוקולי בקערה בעזרת מים חמים. מסננים מנוזלים. חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות, אבל לא מידי.
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבים היטב (בעזרת הידיים). אפשר להוסיף עוד קצת מים או כף שמן עד שמתקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור עד שהפשטידה משחימה. (כ-30 דק’).

הכי מומלץ להגיש את הפשטידה ליד סלט עגבניות שרי וכוסברה.

בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

27 תגובות

השאר תגובה