מתכונים למנות עיקריות

פשטידת אורז, תירס וירקות ללא גלוטן

פשטידת אורז, תירס וירקות

מרכיבים

כוס אורז לבן לא מבושל, שטוף ומסונן
2 כוסות מים לבישול האורז
בצל, קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
גזר מגורר
קישוא מגורר
תיבול: חוויאג’,מלח, פפריקה מתוקה ומלח-סלרי לפי הטעם
2 כפות קמח עדשים אדומות
3/4 כוס מים
כוס גרגירי תירס סנפרוסט, מבושלים
לפיזור מעל הפשטידה:
שמן זית
קצת קורנפלקס ללא גלוטן, טחון למרקם פירורי לחם. (אפשר פירורי לחם במקום)
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

מבשלים את כוס האורז בסיר עם 2 כוסות מים.
במחבת מטגנים את הבצל בשמו הזית, מוסיפים אליו את השום, הגזר והקישוא ומטגנים קצת.
מוסיפים למחבת את התבלינים ומערבבים.
בקערה מערבבים היטב את קמח העדשים ו3/4 כוס המים.
מוסיפים לקערה את כל המרכיבים, למעט המרכיבים לפיזור, ומערבבים הכל יחד.
משטחים בתבנית משומנת, מטפטפים מעל הפשטידה קצת שמן זית, מפזרים את פירורי הקורנפלקס והפפריקה ואופים בחום 180 מעלות לכ 40 דקות
מחכים להתקררות, חותכים לקוביות ומגישים.
טעים טעים טעים!

[printfriendly]

Loading💛 הוסף למועדפים

2 תגובות

  • מתכון מצוין, ניצול מעולה של שאריות אורז. הבת שלי כבר מבקשת אכין יותר אורז בשביל שיהיו שאריות ואכין את הפשטידה הזו.

השאר תגובה