מתכונים למנות עיקריות

פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד

one-pot-pasta

נכון שהרבה פעמים בא לכם להכין פסטה ואתם אומרים לעצמכם שלמי יש כח לשטוף אחר כך את כל הכלים האלה? בגלל זה המתכון הזה כל כך כיפי – הוא מצמצם את הכל לכלי אחד שקל לנקות. ומלאכת הצמצום ממשיכה במספר המרכיבים (5 מרכיבים) ובזמן ההכנה (בערך 5 יותר מהזמן שלוקח לבשל פסטה בסיר מים).

מצרכים לשתי מנות

½ כף שמן זית
8 פטריות שיטאקי (אם אין, אז פטריות אחרות)
½ בצל סגול
250 גרם פסטה פנה
4 כוסות מים ציר ירקות (או מים עם מעט אבקת מרק)
100 גרם רסק עגבניות

אופן ההכנה

מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך (או מחבת עמוקה).
כשהשמן חם מוסיפים את הפטריות. מטגנים כ-2-3 דקות עד שעולה ריח טוב מהמחבת.
מוסיפים את הבצל הסגול כשהוא קצוץ דק, ומערבבים היטב עד שהם מתכסים בשכבה דקה של שמן.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים שוב עד שגם היא תתכסה בשכבת שמן. כן, זה קצת מוזר בהתחלה, לטגן פסטה יבשה, אבל לא לדאוג – זה רק לדקה.
מוסיפים את ציר העוף רק עד שהוא מכסה את הפסטה, אבל לא את כולה. השכבה העליונה של הפסטה צריכה לבצבץ קצת מחוץ למים. מכסים את הסיר, מעלים את האש ומחכים עד שהמים רותחים ורק אז מורידים את חום הלהבה. לא צריך לתבל במלח, למקרה שתהיתם.
אחרי כ-5-6 דקות פותחים את הסיר ומוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב עד שהרסק נטמע בתבשיל.
ממשיכים לבשל כ-4 דקות עד שהפסטה מוכנה והיא במצב אל-דנטה. כל סוג פסטה מתנהג אחרת, אבל תחשבו שאתם רוצים להוציא אותה לפני שהיא לגמרי רכה, אלא שיש בה טיפה של נגיסות.
מניחים על צלחת, ומקשטים אם רוצים. אני השתמשתי בבצל ירוק וגירדתי גבינה טבעונית.
בתיאבון!

pasta3

pasta2

Loading💛 הוסף למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה