מתכונים למנות עיקריות

פסטה בסגנון ישראלי

פסטה עם טחינה

לפני כמה שבועות ביקרנו במסעדה טבעונית בתל אביב שנקראת ״מעבר״. כשראיתי בתפריט פסטה עם טחינה. בגלל שאני יודע שהאוכל שם טעים, הייתי חייב לנסות גם את זה. ואכן, הדבר המוזר הזה היה מעולה. ועכשיו, אחרי שפסח נגמר, והפסטה חוזרת למזווה – החלטתי לעשות את פסטה עם טחינה, בהשראת המנה מהמסעדה.
אני יודע, פסטה וטחינה נשמע קצת הזוי, אבל אחרי שטעמנו – ברור שנכין את זה שוב בעתיד.

מרכיבים ל-2 מנות

250 גרם פסטה
3 עגבניות
חצי פלפל חריף
רבע כוס גרגירי חומוס
צרור כוסברה
טחינה
לימון
2 שיני שום

הוראות הכנה

מחממים סיר עם מים חמים שישמש אותנו גם לעגבניות וגם לפסטה.
מתחילים בעגבניות. אנחנו רוצים אותן מקולפות. כדי לעשות את זה, חורצים אותן לאורכן – כאילו חותכים אותן לרבעים, אבל חותכים רק את הקליפה. מניחים לשתי דקות בתוך הסיר ומוציאים. עכשיו קל לקלף את הקליפה. חותכים את העגבניות לשמיניות ומחממים אותן בתנור לכעשר דקות בחום של 200 מעלות, על המדף העליון של התנור, כדי שיקבלו ״מכת חום״.
מכניסים את הפסטה למים, ומבשלים אותה.
בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים אותה עם קצת מים כדי להגיע למרקם הנכון, מיץ מחצי לימון, ושיני שום כתושות. טועמים ומתקנים טעמים.
חותכים את הפלפל החריף לטבעות דקות.
כשהפסטה מוכנה (חשוב שהיא תהיה מוכנה, אפילו מעט מוכנה מדי) מתחילים לצלחת. מניחים בצלחת (בסדר הזה) את הפסטה, העגבניות, הטחינה, גרגירי החומוס והכוסברה.
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה