מתכונים לממרחים ורטבים

פטה פקאן

פטה פקאן
צילום: נטלי שור

כשחיפשנו קייטרינג לחתונה שלנו, הגענו לנעמי מקייטרינג ״המאמות״. בארוחת טעימות, היו מונחים על השולחן לצד הסלטים והעלי גפן – כדורי שוקולד. כדורי שוקולד למנה ראשונה? היא לא התבלבלה? מסתבר שלא, כי אלו לא היו כדורי שוקולד, אלא כדורי פטה פקאן – מעולים! הם היו כל כך טעימים שהיינו חייבים לקבל את המתכון. בחתונה אגב, זו הייתה אחת המנות האהובות. קל מאוד להכין בבית וזה שווה כל ביס.

מצרכים לכמות של כ-600 גרם

2 כוסות פקאנים טבעי (כ-250 גרם)
1/2 1 כוסות בצל מטוגן קלות (כ-5 בצלים בינוניים)

אופן ההכנה

קולים קלות את הפקאנים במחבת ללא שמן ומניחים בצד.
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עם שמן (לא להתקמצן) עד שהוא משחים מעט.
במעבד מזון טוחנים את האגוזים והבצל המטוגן עד למרקם הרצוי.
מוסיפים מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
הצעת הגשה 1: יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג מהתערובת ומגלגלים אותם בשומשום קלוי או גרעיני חמניה קלויים או פרורי אגוזי מלך
הצעת הגשה 2: יוצרים גליל ארוך (כמו בתמונה), מקשטים ומגישים בצלחת מתאימה

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

3 תגובות

השאר תגובה