מתכונים לקינוחים

פאי שוקולד צ’יפס

מצרכים

חומוס מקופסאת שימורים שטוף ומסונן
1/2 כוס חמאת בוטנים
2 כפיות עמילן תירס
3/4 כוס חלב סויה
1 כפית תמצית ניל
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום
20 גרם מחמאה בטמפ’ החדר
1/2 כוס קמח
1 וחצי כוסות שוקולד צ’יפס
אופציה: כוס אגוזים קצוצים, פקאן או מלך

אופן ההכנה

מחמם את התנור ל 180 מעלות
טוחנים במעבד מזון את החומוס, חמאת בוטנים, עמילן תירס, חלב סויה, ותמצית וניל, (למי שאין אפשר לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט) עד לקבלת תערובת חלקה מאוד. השתמשו במרית כדי לדחוף את כל מרכיבים שהצטברו בחלק העליון של מעבד המזון.
מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את מחמאה וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקמח וטוחנים שוב עוד פעם אחת עד שהקמח משולב היטב. לבסוף, מוסיפים את שוקולד צ’יפס והאגוזים ומערבבים היטב (בעזרת כף).
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה ומשטחים באופן שווה.
אופים במשך כחצי שעה, או עד שקיסם יוצא יבש. ברגע שהעוגה מוכנה, מוצאים ומצננים.
מגישים חמים עם קצפת או כדור גלידה ליד.
ניתן לשדרג את העוגה עם בצק פריך (יש לקנות מוכן). לפני ששופכים את התערובת לתבנית, מרפדים אותה בבצק ורק אז שופכים את התערובת.

בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה