מתכונים לקינוחים

עוגת תפוחים עם בצק פריך

2עוגת-תפוחים

בשבת הארונה ביקרנו אצל ההורים שלי. אמא שלי היא בשלנית מעולה. כשאנחנו מגיעים היא תמיד דואגת שלא נצא רעבים: קציצות טבעוניות (רוב הפעמים היא פשוט ממציאה מתכון משלה), מרק שעועית טעים ואפילו החמין הופך לצמחוני במיוחד בשבילינו. השבוע, בנוסף לכל האוכל המעולה שהיא בישלה, היא הכינה גם את העוגה הזו. הבצק שלה מבוסס על העוגת שמנת-פירורים של נופר יערי (את המתכון  תוכלו להשיג כאן) שהיא מכינה כבר כבדרך קבע. הבצק כל כך הרשים אותה שהיא נתנה לו כמעט את כל הבמה בעוגה הזו. יצאה עוגה נהדרת, בטעם של פעם, שלא הפסקתי לזלול כל הסופשבוע.

מצרכים

לבצק:
½3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
6 כפות סוכר או 3 כפיות דיאטיפ (סוכרזית נוזלית)
150 גרם מחמאה, או 120 גרם שמן קוקוס מוצק אך רך יחסית
½ כוס שמן קנולה
½ כוס מים
קורט מלח

למילוי:
6 תפוחים גדולים מגורדים על פומפיה גסה
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון, למי שאוהב יותר אפשר לשים שתי כפיות
50 גרם אגוזים קצוצים, אפשר יותר

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר (או ביד) עד שנוצר בצק. יוצרים מהבצק כדור ומחלקים אותו לשני חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
בנתיים מגרדים את התפוחים על פומפיה גסה לתוך מסננת ומחכים כ-10 דקות עד שיצאו הנוזלים.
מוציאים את הבצק. חלק אחד שלו מרפדים בתחתית תבנית בינונית משומנת מעט. את החלק השני מרדדים על נייר אפיה: מניחים את הבצק על נייר האפיה, עליו מניחים נייר אפייה נוסף, ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לגודל שמתאים לתבנית האפייה ומניחים בצד.
אחרי שתערובת התפוחים הגירה את רוב הנוזלים שלה, סוחטים את התפוחים ממש מעט עם היד ומפזרים אותם על הבצק שבתבנית, מפזרים מלמעלה את הסוכר, הקינמון והאגוזים.
לוקחים את הבצק ששוכב בין ניירות האפייה, מסירים את נייר האפייה העליון ומניחים בעדינות את שכבת הבצק על מלית התפוחים שבתבנית. אם השכבה העליונה יצאה גדולה מידי, חותכים בעזרת סכין את השאריות. (אפשר להכין מהן עוגיות טעימות).
אופים בחום בינוני של 180 מעלות למשך 50 דקות עד שהבצק זהוב.
מוציאים, מצננים, מפזרים מלמעלה אבקת סוכר לקישוט, ומגישים.

בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

23 תגובות

  • הבעיה היא שמחמאה מכילה שומן טרנס, וכאן היא בכמות גדולה. עדיף היה לפרסם לאחר בדיקת המתכון עם שמן קוקוס.

  • עוגה מדהימה,אני מכינה אותה ברגעים אלו אחריי שבפעם הקודמת והפעם הראשונה שהכנתי את העוגה היא נחלה הצלחה ונאכלה עד פירורה האחרון.

  • היי מירית. אפשר להשתמש באיזה תפוחים שיש לך, ובהתאם לזה להוסיף או להפחית סוכר. אם הם ירוקים חמצמצים אולי שווה להוסיף עוד טיפה סוכר, והפוך. ספרי איך יצא!

  • בדקתי את המתכון עם שמן קוקוס ועם מרגרינה השמן קוקוס בעייתי בעוגה מפני שהוא איננו מתאחד עם הבצק כמו המרגרינה וכך נשארים גושים של שמן קוקוס בתוך הבצק אשפר לפורר את שמן הקוקוס לפירורים קטנים מאוד אבל כגושים הוא אינו מתאחד עם הבצק.

    • צריך לחמם מעט את השמן קוקוס לפני שמכניסים לתערובת, ולערבב אותו במצב נוזלי לתוך התערובת ויוצא מצויין

  • הי,
    חיפשתי מתכון לעוגה לשבת והנה מצאתי ! הולכת להכין.
    לגבי שמן קוקוס – אני משתמשת המון בבצק הזה של נופר יערי, ותמיד תמיד עם שמן קוקוס (עם מחמאה אפילו לא ניסיתי). שמים קצת פחות – 4/5 מכמות המחמאה (120 גר’) כשהשמן במצב נוזלי. יוצא מעולה.

  • הנתי את הבצק בדיוק כמו שכתוב יצא מעולה,נעים לעבודה.אימצתי .הכנתי את זה אתמול ומכינה שוב לשבת.למילוי אידיתי תפוחים ירוקים ערבבתי עם קינמון סוכר חום ג’נג’ר וציפורן,הוספתי תאנים טריות וכף ריבת תאנים ביתית.אלמלעה גירדתי את הבצק ופיזרתי קינמון וסוכר חום.יאמי יצא

  • איזה קמח אני יכולה לשים במקום קמח לבן ? למשל שיפון או קמח מלא ? ואם אין לי שמן קוקוס ואני לא רוצה לשים מחמאה מה אפשר לשים במקום ? תודה רבה

  • עוגה מושלמת. ההתעסקות עם בצק פריך היא לא מהקלות אבל אפשרית
    תודה על מרשם מוצלח וטעים מאוד מאוד.
    לא הכנסתי אגוזים , לא גרדתי את התפוחים אלא חתכתי לחתיכות דקות הוספתי סוכר חום ומעט ציפורן.

השאר תגובה