מתכונים לקינוחים

עוגת שמרים עם שקדים ושזיפים

עוגת-שמרים-שושנים

כבר המון זמן שמתחשק לי להכין עוגת שמרים. הנסיונות הקודמים לא הצליחו כל כך. הבצק יצא יבש וזו לא הייתה עוגת השמרים שציפיתי לה. אולי לא הייתה לי סבלנות לחכות שעות להתפחה, ואז להתפחה שניה, ואולי זה קשור לזה שאין לי מיקסר ולא לשתי את הבצק מספיק זמן (כי תכל׳ס למי יש כוח ללוש 10 דקות ברצף)…

באחד מהסיבובים שלי בסופר נתקלתי בבצק השמרים הקפוא וידעתי שהוא הפתרון לעצלות שלי. העוגה יצאה מצויינת. הבצק קליל ונוח לעבודה – שזה אומר מינימום התעסקות. הכנתי מילוי משקדים ושזיפים, אבל כמובן שאפשר למלא את העוגה בכל מילוי שאתם אוהבים.

מצרכים לכ-2 תבניות אינגליש קייק

1 בצק שמרים-עלים קפוא

למלית

¾ כוס + 1 כף מים, בערך 200 מ״ל
20 גרם שמן קוקוס, בערך ⅓ כוס
¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר
קורט קינמון
⅓ כוס שזיפים מיובשים קצוצים, או צימוקים, או לוותר
½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק, או כל אגוז אחר שאוהבים
1 כוס קמח שקדים
½ כוס קוקוס יבש

לזיגוג

1 כוס סוכר
1 כוס מים

כמה הערות

1. בגלל שחורף עכשיו הפשרתי את הבצק לילה על השיש.
2. השתמשתי בסוכר חום ואולי בגלל זה המלית יצאה כהה.
3. נתתי לעוגות לנוח (להתפחה) אך הן לא התרוממו, אולי זה קשור לזה שהבצק ישב על השיש הרבה זמן עד שניגשתי להכנה. זה לא הפריע לתוצאה הסופית.
4. הכמות שיצאה לי מכל הבצק היא 2 תבניות וחצי. קניתי תבניות אינגליש-קייק, חד פעמיות מנייר כאלו שיש בכל סופר.

אופן ההכנה

מפשירים את הבצק ע״פ הוראות היצרן.

מכינים את המילוי

מרתיחים בסיר את המים, שמן הקוקוס והסוכר. מוסיפים את הקינמון והצימוקים, מערבבים ומרתיחים שוב. מוסיפים את קמח השקדים והקוקוס עד לתערובת יציבה. מסירים מהאש ומצננים היטב(!) אפשר ליד חלון פתוח תוך כדי ערבובים מידי פעם, כדי לזרז את התהליך.
פורסים את את הבצק וחותכים אותו לגודל של התבנית שבה אתם משתמשים. (שמים את תחתית התבנית על הבצק ומסמנים עם סכין את הגודל הרצוי). מורחים על כל מלבן חצי או שליש (תלוי במס׳ התבניות) מכמות המילוי ומגלגלים לרולדה.

עכשיו יש כמה אופציות:
1. להשאיר את העוגות כרולדות
2. להכין עוגות שושנים: את הרולדה חותכים לכ-12 חתיכות שוות, ושמים עיגול ליד עיגול בתבנית. (כמו בתמונה שבתחילת הפוסט)
3. להכין עוגות קראנץ: את הרולדה חותכים במרכזה ולאורכה לשתי חתיכות. מלפפים (כמו בורג) כל חתיכה על החתיכה השניה. אפשר להיעזר בתמונות בהמשך הפוסט.
4. אפשר להקפיא את העוגות, הן עדיין ישארו טעימות ונפלאות.

משמנים מעט את תבניות האפייה, ומניחים בהן את העוגות, נותנים להן לנוח כשעה בטמפרטורת החדר. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך (150 מעלות) כ-45 דקות, עד הזהבה.

בנתיים מכינים את הזיגוג

מחממים בסיר קטן את המים והסוכר תוך כדי ערבוב, עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מורחים את הסירופ שהכנו לזיגוג על העוגות עוד כשהן חמות. מחכים קצת שהעוגות יצטננו ומגישים.
בתיאבון!

שמרים קראנץ

שמרים שושנים

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה