מתכונים לקינוחים

עוגת שכבות – ז׳רבו

ז׳רבו

עוגת שכבות הונגרית, מסורתית עם בצק פריך ושכבות של אגוזים.

מצרכים

לבצק:
½3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
6 כפות סוכר
150 גרם מחמאה
½ כוס שמן קנולה
½ כוס מים
קורט מלח

למילוי:
350 גרם אגוזי מלך טחונים
3/4 כוס סוכר
4-6 כפות ריבת משמשים

לציפוי שוקולד:
80 גרם שוקולד מריר
1 כף קקאו
2 כפות סוכר
2 כפות מים
40 גרם מרגרינה

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר (או ביד) עד שנוצר בצק. יוצרים מהבצק כדור ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

בנתיים מכינים את המילוי: מערבבים את הסוכר והאגוזים יחד.

מוצאים את הבצק מהמקרר ומרדדים כדור אחד על תחתית התבנית
(אנחנו השתמשנו בתבנית בינונית מלבנית).
מורחים כ-2-3 כפות ריבה על הבצק ועל זה מפזרים חצי מתערובת האגוזים והסוכר.
לוקחים כדור בצק שני ומרדדים כשכבה נוספת בתבנית.
מורחים ריבה ואת החצי השני של תערובת האגוזים.
מרדדים את כדור הבצק הנותר ומניחים כשכבה שלישית על העוגה.
דוקרים בעזרת מזלג או קיסם את העוגה, כדי שאוויר יוכל לצאת,
ואופים כ-40 דקות בחום בינוני (180 מעלות) עד שהעוגה מוכנה וזהובה.

כשהעוגה מוכנה מכינים את הציפוי:
מערבבים עד להמסה מלאה את כל מרכיבי הציפוי בסיר על אש קטנה.
שופכים את השוקולד על העוגה ומכסים יפה בעזרת הזזת התבנית.
כדאי לשים מהר את השוקולד כדי שלא ייתקשה.
מחכים שהשוקולד ייתקשה ומגישים את העוגה.

ז׳רבו

בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

6 תגובות

  • נראה מדהים!
    יש מצב להחליף את המחמאה במשהו בריא יותר?
    חושבות ששמן קוקוס או חמאת קוקוס יתאימו?

  • יצא מדהים !

    זו עוגת ילדות (במתכון המקורי יש קצף ביצים עם נס קפה )
    אפשרי בשמחה להחליף בשמן קוקוס ויוצא נהדר .
    בשביל להחזיר מעט מטעמי הילדות , את ריבת המשמשים החלפתי בריבת תות
    את אגוזי המלך החלפתי באותה כמות של אגוזי קשיו קלויים קלות ומעל כל שכבה
    ‘איבקתי’ בעדינות תערובת של א.נוגט ונס קפה .

  • היי אני מכינה עכשיו
    זה לא יוצא יותר מידי מתוק, יש סוכר גם בבצק, גם הריבה מתוקה, הציפוי ובאגוזים חייב לשים 3/4כוס?

השאר תגובה