מתכונים לקינוחים

עוגת לימון

עוגת לימון טבעונית

לפעמים, כשאני נמצאת באינטרנט עולים לי כל מיני רעיונות לראש, מה להכין לצהריים או איזה קינוח להכין בפעם הבאה שניפגש עם חברים. אני מחפשת מתכונים, בעיקר בפינטרסט ושם שומרת לי על לוח מיוחד את המתכונים שמוצאים חן בעיניי ושכדאי לי לנסות. חלקם דורשים טבעון, חלקם טבעוניים, חלקם קינוחים וחלקם רק השראות למנות שבא לי לנסות. את העוגה הזאת שמרתי מזמן ורק אתמול התפנתי להכין אותה. פשוטה, טעימה ומפיצה ריל נהדר בבית. מתכון מומלץ. המתכון נלקח מהבלוג sofiavonporat.com שיש לה שם עוד מתכונים טבעונים, אז תנו הצצה :)
העוגה הזו היא מופלאה, עדינה בטעם, לא מאוד מתוקה וכזו שנשארת לחה ורכה גם יומיים אחרי האפייה.

מצרכים

2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח
½ כוס סוכר
זסט מלימון אחד (זסט הוא קליפת לימון מגורדת)
½ כוס שמן קנולה
1 וקצת כף מים
2 גביעי מעדן סויה טבעי
1 כפית תמצית וניל
¼ כוס מיץ לימון טרי
¼ כוס שמן קוקוס, נוזלי

לזיגוג

200 גרם אבקת סוכר
1-2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות, על חום יבש, לא טורבו.
מערבבים בקערה קטנה יחסית את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתיה, מלח וסוכר.
בקערה נוספת מערבבים את שאר החומרים, היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
לאט ובכמיות קטנות מערבבים את תערובת הקמח אל תערובת הנוזלים עד שנוצרת בלילה אחידה. היא תיראה קצת כמו בצק מאוד נוזלי, זה בסדר.
מעבירים לתבנית אינגליש-קייק משומנת מעט ואופים כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. אני שמתי את העוגה בהתחלה ל-30 דקות, ראיתי שהיא צריכה עוד זמן והוספתי עוד 10 דקות. שימו לב, הזמנים משתנים בין תנורר לתנור.
מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתצטנן, ורק אז מוציאים אותה מהתבנית. נותנים לה להתקרר לגמרי ורק אז שמים את הזיגוג.
להכנת הזיגוג, מערבבים בין שני המרכיבים. להיזהר לא לשים יותר מידי נוזל, אחרת הזיגוג ייצא שקוף. מחכים שהזיגוג יתקשה ורק אז חותכים את העוגה.
בתיאבון!

עוגת לימון טבעונית

Loading💛 הוסף למועדפים

4 תגובות

    • אני חוששת שלמתכון הזה יוגורט הסויה הכרחי. אני לא ניסיתי עם משהו אחר ולכן אני לא יודעת להגיד לך כמות מדוייקת. אם תחליפי בבננה, היא תיתן טעם נוסף ואז העוגה כבר תהיה פחות עוגת לימון.

    • היי. התפקיד הוא יותר בכיוון המרקם. לא ממש מרגישים את הטעם שלו. בד״כ שמן קוקוס נותן עוד יציבות כי הוא מתקשה בטמפ׳ נמוכות. אפשר להחליף ב-50 גרם מחמאה מומסת, או – לא ניסיתי, אבל אם אין לך שמן קוקוס אולי אותה כמות של שמן קנולה. בכל מקרה, אם אתה מחליף, הייתי מאריכה גם את זמן האפייה – כמובן בודקת מידי פעם מה קורה איתה, אם היא כבר מוכנה.

השאר תגובה