מתכונים לקינוחים

עוגת גבינה טבעונית אפויה

עוגת גבינה טבעונית אפויה בטעם של פעם

מצרכים

לבסיס העוגה:
כוס וחצי עוגיות לוטוס טחונות דק
רבע כוס סירופ מייפל
80 גרם שמן קוקוס

לעוגה:
אריזת טופו משי
יוגורט סויה בטעם וניל
שמנת צמחית על בסיס אורז/שקדים/קוקוס
שלושת רבעי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף מיץ לימון טרי
כף גרידת לימון/תפוז
5 כפות קורנפלור
חבילת אינסטנט וניל

לגבינת הסויה (300 גרם):
ליטר חלב סויה – רצוי בטעם וניל
6 כפות חומץ תפוחים
בד לחיתול

אופן ההכנה

לבסיס: לרסק בפודפרוססרור את העוגיות ולהוסיף את שאר המצרכים ולעבד ביד.
לשטח בתבנית עגולה, מתפרקת.

הכנת הגבינה
מרתיחים את חלב הסויה בסיר, עד לרתיחה עדינה. להוריד החום ולהוסיף (לא בבת אחת) את כפות חומץ תפוחים, ולערבב קלות עד שנוצרים גושי גבינה גדולים. להכין בד חיתול לסינון בתוך מסננת מעל קערה, לשפוך לתוכו את תכולת הסיר לסינון ומיד להעביר לקערה להכנת העוגה.

להכין את המילוי: בקערה גדולה לשים את המצרכים (פרט לקורנפלור), ואת גבינת הסויה. עם מערבל ידני להתחיל בעדינות לערבל את המצרכים. בצלוחית קטנה להמיס את הקורנפלור עם מעט חלב צמחי ולהוסיף לקערה הגדולה ולהמשיך לערבל מספר דקות.
לצקת על הבסיס ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-170 מעלות.
לאפות עד שמזהיב, בערך שעה.
להוציא מהתנור, לתת להתקרר ולהכניס למקרר להתייצבות נוספת.

Loading💛 הוסף למועדפים

19 תגובות

  • [email protected] says:

    איזה שמנת ?? מתוקה או לבישול?

  • אני לא מצליחה למצוא בחנויות טופו משי, אלא רק רגיל. האם יש אפשרות להשתמש בו במקום?
    ואולי להוסיף קצת מים? הרי טופו משי זה טופו שהשאירו אותו פחות זמן בבד חיתול, נכון?

  • אני בטעות קניתי טופו קשה ופשוט הכנסתי את התערובת למעבד (לפני הוספת הגבינה, תערובתהפודינג והקורנפלור) ויצא ממש מוצלח. ממליצה במקום סוכר להשתמש באגבה

  • מוכרחה לנסות. נמאס לצרוך גבינות מהחי. במקום לגבן את ליטר חלב הסויה, אנסה להחליף בעוד קוביה טופו, שזה פחות או יותר אותו משקל, כ – 330 גרם. אעזר במעבד מזון לרסק את הטופו.

    • רעיון טוב, ותוסיפי סוכר (אולי אפילו גם סוכר וניל) כי הגבינה שבמתכון היא מתוקה.
      עוד רעיון, להוסיף לטופו מעדן וניל… לא ניסיתי בעצמי אבל זה רעיון שעלה לי ואולי ישתל טוב.

  • אהלן עדי
    איזה יופי נראה נפלא
    תודה על המתכון
    חיים בחו’ל כך שכל עיניין ה’חבילת’ לא ממש לוקח ?
    כמה גר טופו משי?
    כמה גרם אינסטנט וניל?
    אשמח להתאים ל’חבילת’ של כאן

  • היי
    שתי שאלות
    יש אפשרות לאפות את העוגה בטוסטר אובן ? אם כן איזו טמפרטורה רצויה ?
    איזו קוטר תבנית ?

  • הי, לא הבנתי מתי משתמשים ב”גבינה”, מוסיפים למילוי?
    את המים מהכנת הגבינה זורקים ?
    תודה,

    • את מי הגבינה מסננים דרך בד דק כמו בד חיתול, אל-בד, או גזה. כשמכינים את המילוי, שמים בקערה גדולה את המצרכים (פרט לקורנפלור), וגם את את גבינת הסויה המוכנה.

  • עשיתי את העוגה עם הגבינה של טופוטי ועם שמנת צמחית של תנובה.
    אחרי שעה העוגה היתה עדיין רכה מאוד. השארתי עוד קצת והעוגה צנחה. הוצאתי אותה אחרי שעה ועשרים והיא עדיין לא התייצבה. לא יודעת מה עשיתי לא טוב.

        • טופו משי וטופו רך הם שני מוצרים שונים. טופו משי מגי באריזות קרטון ולא נמצא במקררים (בד״כ). האריזות מגיעות בשלושה צבעים (כחול, אדום וסגול) וכתוב עליו Silken. כל חבילה היא ברמת רכות אחרת – אבל עדיין כולם הם טופו משי. טופו משי הוא ממש ממש רך ועדין (אפילו אם כתוב עליו firm).
          טופו רק הוא גוש טופו שנמצא במקררים (כמו הטופו של משק צוריאל, ליב, שיזן וכד׳). הוא ממש קשה ולא מת :)פורר בקלות. לטופו הזה יש סוג נוסף שהוא גם קצת רך יותר, אך לא רך כמו טופו המשי. טופו רך כזה אני מוצאת במקררים של מזרח ומערב או עדן טבע מרקט באריזות של 1.2 קילו. לעיתים כתוב על האריזה שלו ״טופו רך״.
          מקווה שעזרתי :)

השאר תגובה