מתכונים לקינוחים

עוגת בננות ושוקולד צ’יפס

עוד מתכון מעולה לעוגת בננות של שף קלואי קסקרולי (כבר תרגמתי מתכון אחר שלה, לעוגיות חמאת בוטנים). העוגה הזאת ממש קלה ומהירה להכנה, מהירה, והיא יוצאת רכה ונימוחה, והשוקולד צ’יפס ממש נמסים בתוכה. ואני עדיין שומעת לפעמים אנשים אומרים שאין עוגות טבעוניות…

יבשים

2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה
1 כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון

רטובים

3 בננות בשלות מאוד (מרוסקות על צלחת בעזרת החלק האחורי של מזלג)
1 כוס חלב סויה (אני השתמשתי בחלב סויה בטעם וניל)
¼ כוס שמן קנולה
2 כפיות רסק תפוחים לא ממותק
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות שוקולד צ’יפס
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים יחד קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הבננות, חלב סויה, שמן, רסק תפוחים, ותמצית וניל. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את השוקולד צ’יפס.
מחלקים את הבלילה באופן שווה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות מעט ואופים במשך כ-20 דקות עד שהעוגה משחימה או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים את העוגה ומקשטים עם אבקת סוכר.

בתיאבון.

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה