מתכונים לקינוחים

עוגיות שקדים משלושה מרכיבים

עוגיות שקדים משלושה מרכיבים
תודה לדנה יצחקי על התמונות היפות

טוב, אתם מוכנים? זה המתכון הכי קל בעולם! הוא ממש מהיר, והטעם – מדהים!
את המתכון מצאתי באתר של מליסה, ואני ממליצה לכם לשוטט באתר שלה, יש לה עוד מלא מתכונים טבעוניים וממש פשוטים להכנה. כאן הבאתי את הטוויסט שלי שמתאים במיוחד לט״ו בשבט שמגיע ממש עוד מעט.

מרכיבים לכ-20 עוגיות קטנות

1 כוס חמאת שקדים
1/4 כוס צימוקים
1 כף אגבה

כמה הערות לפני:
1. במקום אגבה אפשר להשתמש במייפל. לדעתי סילאן פחות מתוק ולכן פחות מתאים, אך לא ניסיתי בעצמי.
2. במקום צימוקים אפשר לשים חמוציות או שוקולד צ׳יפס.
3. אגבה היא ממש מתוקה, אז אם אתם מחליפים את הצימוקים בשוקולד, לפני שאתם שמים את האגבה תטעמו אם זה מתוק מספיק לטעמכם, אולי בכלל לא יהיה בה צורך.
4. ממש חשוב לתת לעוגיות להתקרר לגמרי (!) לפני שטועמים או מזיזים אותן מהתבנית לכלי אחר.
5. כן, אני יודעת שצנצנת של חמאת שקדים/קשיו יקרה מאוד לכן שווה לעקוב אחרי המבצעים של הרשתות השונות.

אופן ההכנה

משרים את הצימוקים במים חמים לכ-10 דק׳ ומסננים את המים.
במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים יחד עד שנוצר מעין בצק. זה לוקח קצת פחות מדקה.
מגלגלים בעזרת הידיים כדורים קטנים ומניחים על תבנית אפיה. מועכים את הכדורים מעט, בעזרת האגודל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180, בין 10-12 דקות. מוציאים ונותנים לעוגיות להתקרר לגמרי (!). זהירות, ממכר!
בתיאבון!

עוגיות שקדים טבעוניות

עוגיות שקדים טבעוניות

cooikes

עוגיות שקדים טבעוניות

Loading💛 הוסף למועדפים

14 תגובות

השאר תגובה