מתכונים לקינוחים

עוגיות שיבולת שועל, קוקוס וחתיכות שוקולד

IMG_20140805_145332

את העוגיות האלה אני מכירה בגירסא הלא טבעונית שלהן. אחרי כמה נסיונות לטבען אותן, הגעתי למתכון הזה, שלא מפסיד טיפה מהטעם המקורי.

מצרכים יבשים

¼1 כוסות שיבולת שועל מהירה להכנה
¼1 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
¼ כפית מלח

מצרכים רטובים

¾ כוס סוכר חום
½ כוס שמן קנולה או 3/4 כוס שמן קוקוס
⅓ כוס רסק תפוחים
2 כפיות תמצית וניל
2-4 כפות חלב סויה

1 כוס קוקוס
1 חבילת שוקולד מריר קצוץ או 1 כוס שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את החומרים היבשים, ובקערה אחרת מערבבים היטב את הסוכר עם השמן, את תמצית הוניל, רסק התפוחים וחלב הסויה.
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב את החומרים היבשים אל קערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב. אפשר עם הידיים. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד ומערבבים. קורצים עיגולים קטנים ומשטחים אותם על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט. ממולץ להכין קערה קטנה עם מים על מנת להרטיב את הידיים במידה והבצק נדבק. לעוגיות קרנצ׳יות יותר אפשר לדקק מאוד את העגיות על התבנית.
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-10 ד׳ או עד שהעוגיות משחימות.
מגישים חם ישר מהתנור. או לחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.

בתיאבון.

IMG_20131212_075625

Loading💛 הוסף למועדפים

14 תגובות

השאר תגובה