מתכונים לקינוחים

עוגיות שוקולד שוקולד

עוגיות שוקולד
איזה שווה זה לא להיות הטבעונית היחידה במשרד 
ועוד יותר שווה מזה, זה שרעות וגידי בן זוגה, שיחיה, מנהלים את האתר הזה. לא משעמם לנו במשרד כל יום יש טעימות של ממרח חדש, קינוח מגרה, סלט מרענן וכו וכו וכו מיותר לציין שכל אוכלי החיות זוללים. יש גם אתגרים מעניינים של טבעון מתכונים, באחד הימים הגעתי לעבודה וחיכתה לי הפתעה עטופה בנייר כסף, מיד הבנתי את מקור השחיתות. הכנתי קפה וניגשתי למלאכה. היו לרעות כמה תיקונים למתכון שהיא חשבה עליהם קיבלתי על עצמי את האתגר והנה הן לפניכם. 

(המתכון המקורי הוא מהבלוג  “ביסים” של הילה קריב)

מצרכים

¼1 כוסות קמח
⅓ כוס קקאו משובח
½ כפית אבקת אפיה
⅔ כוס סוכר דמררה
¼ כוס סוכר לבן
¼ כוס שמן קוקוס, עדיף שהוא קצת מוצק ולא ממש נוזלי
1 רסק תפוחים קטן לא ממותק, כ-113 גרם
½ כפית מלח אטלנטי גס – לא לוותר על זה!
1 כפית תמצית וניל
4-6 כפות חלב סויה
150 גרם שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה

בקערה קטנה מנפים יחד את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה. מניחים בצד.
עוגיות שוקולד

בקערה נוספת, קצת יותר גדולה מערבבים היטב את שמן קוקוס ואת שני סוגי הסוכר, לאחר מכן מוסיפים את רסק התפוחים, מלח ותמצית הוניל ומערבבים שוב.

עוגיות שוקולד

מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עם כף את תערובת הקמח והקקאו עד שמתחילה להיווצר תערובת פירורית. זה הזמן להוסף את כפות החלב, בהדרגה, להתחיל עם 2-3 ולראות אם יש צורך להוסיף עוד.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים בעדינות. להשתדל לערבב כמה שפחות.

עוגיות שוקולד
עוגיות שוקולד

מחלקים את התערובת לשני חלקים, כל חלק מגלגלים לגליל (אפשר עבה או דק, זה תלוי בכם באיזה גודל תרצו את העוגיות שלכם), עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור. במקרר לפחות לשעה. במקפיא אפשר קצת פחות. אפשר לשמור את הגליל במקפיא.

לקראת האפייה, מרפדים תבנית בנייר אפייה, מוצאים את הגליל מהמקפיא, חותכים לפרוסות, מניחים על התבנית להקפיד על רווחים גדולים, כי הן מתפשטות. אופים כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.

עוגיות שוקולד
עוגיות שוקולד

להיזהר לא לאפות אותן יותר מידי, מוצאים אותן כשהן נראות עדיין לא כ״כ מוכנות. הן מתייצבות בטמפ׳ החדר. שומרים בקופסא אטומה במקרר או על השיש.

עוגיות שוקולד

אוכלים בהנאה.
אפשר לחמם טיפונת במיקרוגל לפני ההגשה.

תודה לדנה, הצלמת המחוננת על התמונות היפות והמתכון הנפלא

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

10 תגובות

  • היי,
    אני רוצה להכין את הרולדה יום קודם ולאפות למחרת בסמוך להגשה. אם אני משאירה את הרולדה עטופה במקפיא ליום שלם, כמה זמן לפני שאני חותכת את הרולדה לעוגיות לפני אפיה להוציא אותה להפשרה מהמקפיא?
    תודה,
    לי

    • היי ענת. לא ניסיתי. בגדול שמן הקוקוס עוזר לייצב את העוגיות כי הוא נהיה מוצק בטמפ’ החדר. בגדול מחמאה יכולה להיות פיתרון טוב. אבל אפשר לנסות עם שמן קנולה, להתחיל בכמה כפות ולראות איך העיסה מתנהגת, להיזהר שלא יהיו יותר מידי נוזלים. אם את מנסה, ספרי איך יצא :)
      רעות.

  • יצאו מעולות!!!!!
    לא הכנתי גליל, פשוט שמתי עם שתי כפיות בתבנית והן די מסתדרות לבד בצורה חופשית..

  • במה אפשר להחליף את הרסק תפוחים ?
    אני תמיד רואה את זה במתכונים ואף פעם אין לי כי אני לא אוהבת……. :/

    • הי רוני. בגדול רסק התפוחים נותנן אווריריות ומשמש כתחליף לביצה. הוא בכלל לא מורגש במתכונים. אז כן הייתי ממליצה להחזיק רסק תפוחים בבית וגם לא היית מוותרת עליו המתכון הזה… אם ממש לא בא לך עליו, תנסי פשוט להכין את המתכון בלעדיו, לדעתי עדיין ייצא טעים. רק טיפהל’ה פחות אוורירי. ספרי איך יצא :) רעות

השאר תגובה