מתכונים לקינוחים

עוגיות “ציפורים” טבעוניות ללא גלוטן

עוגיות פשתן וגרעינים1

זרקתי ביחד ארבע מרכיבים ויצא פשוט פשוט כייפי. עוגיות שאפשר לקחת למשרד, לבית ספר לנישנוש עם הקפה בלי להרגיש ייסורי מצפון כי אין טיפת קמח! הן יצאו לי מתוקות-מלוחות, תחליף בריא ומשביע לבייגלה עם שוקולד…ממממ
חוץ מזה, עדיין חורף, לא? אז חייבים עוד סוג של עוגיות חורף :-)

מצרכים

כוס וחצי פשתן
2/3 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס גרעיני דלעת
כוס מים
2-3 כפות אגבה
קמצוץ מלח הימאליה

הוראות הכנה

מערבבים את המים עם הדבש או האגבה ומוסיפים את כל הגרעינים והמלח.
מניחים לפשתן לספוג את המים בערך 10-15 דקות. זה מה שמדביק אותם ביחד.
בכפית מניחים את המלית על תבנית בגומות משטחים אותם קלות.
אופים 40 -45 דקות על חום של 150 מעלות. לקראת סוף האפיה יש לשים לב, כל תנור אופה טיפה שונה והעוגיות יכולות להישרף.

המתכון הוא של אורלי מהבלוג “זה בריא”. אורלי היא בשלנית חובבת, שגדלה על האוכל הבריא של אמא שלה, ועכשיו היא מכינה אוכל בריא בעצמה, “אבל קודם טעים ואז בריא” היא מדגישה. בבלוג שלה היא משתפת מתכונים בריאים שהיא אוספת, חלקם היא שכללה, וחלקה פי מוחה. מוזמנים לבקר באתר “זה בריא“.
Loading💛 הוסף למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה