מתכונים לקינוחים

עוגיות סניקרס

IMG_0749

מן מנהג כזה בעבודה, שכאנשים חוזרים מחו״ל הם מביאים למשרד משהו מתוק. כמעט תמיד זה טובלרון, m&m’s ומיני סניקרס. אני תמיד מתבאסת שאני לא יכולה לאכול ולטעום מהם מכיוון שהם מכילים שוקולד חלב ולרוב הם לא טבעוניים. ולכן כשנחתה עלי ההשראה, נעזרתי בדוד גוגל וניסיתי לאלתר ולשחזר את הטעם של את אותם חטיפים קטנים וטעימים. והתוצאה לפניכם.
אמנם לא חזרתי מחו״ל, אבל החבר׳ה במשרד עפו עליהם…

מצרכים לכ-12 חתיכות גדולות או 24 חצאים*

300 גרם שוקולד מריר מומס (בבאן מרי)
כ-200 גרם בוטנים טבעיים קצוצים (לא קלויים או מלוחים)**
לקרמל
3/4 כוס תמרים מזן מג’הול ללא גלעין (יוצא כ-10 תמרים)
3 כפות חמאת בוטנים
1 כף גדושה של שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

דבר ראשון, מסדרים מקום בפריזר לתבנית של תנור.
על תבנית של תנור או טוסטר אובן מניחים 12 קאפקייקס מסיליקון.
ממיסים את השוקולד ושופכים לכל קאפקייק מעט מן השוקולד. (צריך להספיק לכם גם לכיסוי נוסף בסוף).
דופקים את הקאפקייקס מעט על התבנית על מנת שהשוקולד יתפשט בצורה אחידה.
מניחים במקפיא, ובנתיים מכינים את הקרמל:
טוחנים את כל חומרי הקרמל בבלנדר.
מוציאים את הקאפקייקס מהפריזר, ומניחים בכל אחד מהם כפית מהקרמל, ומסדרים כך שהקרמל יכסה את השוקולד. מפזרים מלמעלה מעט מהבוטנים, ומכסים אותם עם השוקולד שנותר.
מחזירים למקפיא לכשעה.
מוצאים ומפרידים את הסניקרס מהקאפקייקס ושומרים בקופסא אטומה במקרר.

*לכמות גדולה יותר (ולקיצוץ בקלוריות) אפשר לחתוך כל חטיף לשניים ולהגיש במנג’טים יפים.
**במתכון הזה השתמשתי בבוטנים שלמים, אבל בוטנים קצוצים יותר משתלבים כאן.

תיהנו!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

6 תגובות

השאר תגובה