מתכונים לקינוחים

עוגיות לימון פיסטוק טבעוניות

IMG_20140614_100819

אז גם בחודש הזה הצטרפתי לאתגר ״כחומר ביד הבלוגר״. ושוב, האתגר דחף אותי לשוטט באינטרנט ולחפש מתכונים שהפעם לימון הוא השולט בהם. אחרי לא הרבה זמן גיליתי את המתכון הזה. מה שקנה אותי היה הצילום היפיפה של המתכון והחלטתי ללכת על זה ולטבען את אותו. לא ידעתי איך ייצאו העוגיות, ואיך הבצק יתנהג… אני יכולה להגיד שיצא פשוט מושלם. גם בלי הזיגוג העוגיות רכות ונימוחות – כמעט כמו לאכול ענן. תהנו!

מצרכים

יבשים:
1 כוס קמח
¾ כוס קורנפלור
½ כפית אבקת אפיה
¼ כפית מלח

רטובים:
½ כוס שמן קוקוס (נוזלי)
½ כוס סוכר
1 גביע של רסק תפוחים לא ממותק (113 גרם)
גרידת לימון מלימון אחד גדול
1 כפית תמצית וניל

לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר (שקית אחת)
2 כפות מיץ לימון טרי
50 גרם פיסטוקים קצוצים (לא משתמשים בכל הכמות)

אופן ההכנה

בקערה (לא גדולה) מערבבים את החומרים היבשים.
בקערה יותר גדולה טורפים (בעזרת מיקסר, אני השתמשתי במיקסר ידני) את הסוכר ושמן הקוקוס.
אחרי שהתערובת מתחברת מוסיפים את רסק התפוחים, גרידת הלימון ותמצית הוניל ומערבלים עוד כדקה.
לאט לאט, תוך כדי ערבוב מוסיפים את תערובת הקמח עד שנוצר בצק קצת דביק. מכסים את הקערה בנילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
מכינים תבנית עם ניר אפיה משומן מעט ומחממים את התנור (אני אפיתי בטוסטר-אובן), מוציאים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים קטנים (בערך בגודל של חצי כדור פינג פונג), מכניסים לתנור (חום בינוני, 180 מעלות) לקצת פחות מ-10 דקות עד שרואים שהעוגיות תפחו מעט והתחתית שלהם התחילה להשחים. אם אתם אופים בנגלות (כמוני) מומלץ להכניס את הבצק למקרר בין לבין שלא יתתרכך ואז יהיה פחות נוח לעבוד איתו.
בנתיים מכינים את הזיגוג.
בעזרת מטרפה ידנית מערבבים את אבקת הסוכר יחד עם מיץ הלימון.
מוציאים את העוגיות ובעזרת כפית מצפים כל עוגיה במעט מתערובת הסוכר-לימון, מיד, בעזרת כפית נוספת מפזרים על כל עוגיה מעט מהפיסטוקים הקצוצים. נותנית לעוגיות להתקרר ולהתייצב בחוץ. מכניסים לכלי אטום ושומרים במקרר.
לפני שמגישים מומלץ להוציא אותן שיגיעו לטמפרטורת החדר.

בתיאבון.

lemon-cookies

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

3 תגובות

השאר תגובה