מתכונים לקינוחים

עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

במתכון הזה נתקלתי בפייסבוק של השפית הטבעונית האמריקאית – קלואי קסקרלי (קישור). יש בו כמה דברים שאני אוהבת: הוא קל להכנה, הוא מהיר (קצת יותר מעשר דקות עבודה לפני שמכניסים לתנור), ואפשר להכין אותו עם מצרכים שכנראה שיש לכם כבר בבית. וזה עוגיות. עם חמאת בוטנים :)
אחרי שהכנתי את זה כמה פעמים, והתגובות תמיד היו טובות, החלטתי לפרסם את המתכון בגירסא העברית שלו.

מרכיבים

1/4 1 כוסות קמח
3/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס חמאת בוטנים, חלקה או קראנצ’ית
100 גרם מחמאה או מרגרינה או 80 גרם שמן קוקוס
1 כוס סוכר חום
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1 כף מים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את החומרים היבשים, בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.
מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים אל הרטובים ומערבבים היטב.
קורצים עיגולים (אם הבצק נדבק, מרטיבים קצת את הידיים) ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה משומן. מועכים טיפה עם מזלג לקבלת צורת הפסים.
אופים כ-12-15 דק’ (תלוי בתנור) בחום בינוני.
אחרי שהן יוצאות מהתנור יש לחכות קצת שיתקררו. (אחרת יתפוררו וישברו).
בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

40 תגובות

  • עשיתי עם קמח תופח ועם קוקוס, יצא מצויין. ממליצה בחום.
    העדפתי “לטפטף” את הבלילה על המגש במקום ליצור עוגיות של ממש,
    כי העוגיות דביקות ומעצבן ליצור איתן צורה של עוגיות. הן גם התייבשו לי לאט יחסית, אז עדיף לחסוך את הבלאגן.

  • לא ניסיתי. אפשר להתחיל עם 2 כפות שמן קנולה ולבדוק בהדרגה אם צריך יותר. לוודא שהבלילה לא נוזלית מידי. שמן קוקוס/מחמאה מתמצקים בטמפ׳ החדר וזה עוזר לייצב את העוגיות אחכ. אם את מנסה, ספרי איך יצא :)

  • – עוגיות טעימות אבל כמות סוכר גדולה מידי לטעמי, 2/3 כוס אמורים להספיק בטוח. שמתי לב שמקור המתכון בארצות הברית – זה די מסביר כמות גדולה של סוכר.

  • עשיתי מחמאת בטנים שטחנתי בעצמי בויטמיקס, 100 אחוז בטנים לא קלויים ומקמח כוסמין מלא. יצא פיצוץ, תודה.

    • היי, אני גם רוצה להכין את זה משמח כוסמין… מהי הכמות שהשתמשת בה? תודה רבה

    • לא השתמשתי מעולם בסוכר קוקוס :) אני מניחה שאפשר להחליף. לא סגורה לגבי רמת המתיקות שלו לכן כדאי להתחיל במינון נמוך יותר, לטעום ולהוסיף אם צריך.

    • עוד טיפ קטן,
      היה קשה לעבוד עם המרקם של העוגיות (קורה לי גם עם עוגיות טחינה טבעוניות) אז הכנסתי למקרר לחצי שעה (אפשר גם יותר) או למקפיא עד שהבלילה הופכת יציבה ואז ממש קל (וכיף!) ליצור עיגולים :)

    • גם לי יצא קצת מלוח – אולי צריך פחות סודה לשתייה או פחות מלח.
      כמו כן, שמתי סוכר לבן במקום סוכר חום, ולאחר האפייה עדיין מרגישים את הגרגרים של הסוכר.

  • היי
    הכנתי את המתכון פעמיים
    בפעם הראשונה עשיתי בדיוק לפי המתכון והסוכר פשוט לא נמס למרות שערבבתי המון זמן, הסוכר הורגש מאוד בלעיסה ובאופן כללי העוגיות היו מתוקות מאוד. העוגיות יצאו פריכות מדיי, ממש מתפוררות.
    היום החלטתי להכין את המתכון שוב אך הפעם החלטתי להמיס את הסוכר לפני השילוב עם החומרים. לתומי חשבתי שאם הסוכר ישולב כשהוא כבר מומס הוא יעזור לעוגיות להתמצק ופחות להתפורר.
    הוספתי ממש מעט מים רותחים לחצי כמות מהסוכר שבמתכון.
    הפעם כל הבלילה יצאה מאוד שומנית והיה מאוד קשה לקרוץ צורות. לכן הוספתי שתי כפות קמח לכל הבלילה.
    התוצאה הסופית היא עוגיות קשות שאמנם לא מתפוררות אבל יבשות יותר והמתיקות כמעט לא מורגשת.
    אז כמה שאלות:
    איך ניתן לא להרגיש את הסוכר בלעיסה?
    איך להפחית את המתיקות אבל להשאיר את טעם החמאת בוטנים?

    • היי, אני מצטערת של נהנת מהעוגיות… :/
      כדי להוריד מתיקות אפשר להשתמש בחמאת בוטנים שעשוייה מ-100% בוטנים, ללא תוספת סוכר או רכיבים אחרים. לגבי הסוכר, אני לא יודעת למה יצא שהרגשת אותו, אבל אני מניחה שאפשר להחליף באבקת סוכר – 200 גרם.
      לגבי הפריכות, יש לתת להן להצטנן ולהגיע לטמפ׳ – לא לגעת בהן מהיציאה מהתנור ועד שהן מגיעות לטמפ׳ החדר.
      בהצלחה!

  • בוקר טוב,
    עוגיות מעולות. כולם אוהבים אותן, קשה לא לחסל אותן מיד.
    עשיתי כמו המתכון, השתמשתי בקמח כוסמין ושמן קוקוס, ו 2/3 כוס סוכר חום. יצאו נהדרות.

  • הכנתי מקמח כוסמין, הגדלתי ל-2 כוסות (כי רציתי לסיים את הקמח). שכחתי להגדיל את כל שאר היחסים ונזכרתי בזה רק כשהעוגיות היו כבר בתנור. הסוכר אצלי גם לא התמוסס כמו אצל אחת המגיבות, אבל יצא טעים ממש!!! למרות שלא נשמרו היחסים.

    אז תודה :)

  • טעים!!!####
    הפחתתי קצת סוכר והוספתי מעט קמח כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק…..חיכיתי שיתקררו לטמפ החדר ואז……לא הצלחתי לקחת אותן מבלי שיתפוררו/יחצו……יצא סופר טעים אבל לא ניתן להגשה….האם זה בגלל שהוספתי קמח?…..
    אשמח לעצה/המלצה

    • היי. שמחה שיצא טעים :) לא הכנתי אותן כבר הרבה זמן אז אני לא ככ זוכרת. אולי זה קשור למרקם של חאת הבוטנים? אולי לעובי העוגיה… הן כן עדינות מאוד. נסי להכניס אותן למקרר לכמה שעות, אולי זה יעזור למצק אותן קצת.

  • חורשת על המתכון הזה כבר ארבע שנים, היום התחשק לי שוב אבל לא היה לי חמאת בוטנים בבית, אז אילתרתי במקום רסק מ 2 תפוחים שהיו לי עם שתי כפיות קינמון (ועם כמה שפחות מיץ בתערובת) יצא מושלם, למקרה שמישהו נמצא בסיטואציה דומה

השאר תגובה