מתכונים לקינוחים

עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

במתכון הזה נתקלתי בפייסבוק של השפית הטבעונית האמריקאית – קלואי קסקרלי (קישור). יש בו כמה דברים שאני אוהבת: הוא קל להכנה, הוא מהיר (קצת יותר מעשר דקות עבודה לפני שמכניסים לתנור), ואפשר להכין אותו עם מצרכים שכנראה שיש לכם כבר בבית. וזה עוגיות. עם חמאת בוטנים :)
אחרי שהכנתי את זה כמה פעמים, והתגובות תמיד היו טובות, החלטתי לפרסם את המתכון בגירסא העברית שלו.

מרכיבים

1/4 1 כוסות קמח
3/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס חמאת בוטנים, חלקה או קראנצ’ית
100 גרם מחמאה או מרגרינה או 80 גרם שמן קוקוס
1 כוס סוכר חום
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1 כף מים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את החומרים היבשים, בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.
מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים אל הרטובים ומערבבים היטב.
קורצים עיגולים (אם הבצק נדבק, מרטיבים קצת את הידיים) ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה משומן. מועכים טיפה עם מזלג לקבלת צורת הפסים.
אופים כ-12-15 דק’ (תלוי בתנור) בחום בינוני.
אחרי שהן יוצאות מהתנור יש לחכות קצת שיתקררו. (אחרת יתפוררו וישברו).
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

29 תגובות

השאר תגובה