מתכונים לקינוחים

עוגיות ג׳ינג׳ר

IMG_20131230_072517 copy

את המתכון מצאתי במקרה, באחד מישיטוטי באינטרנט. נראה מתכון קל להכנה והתמונה הייתה מרשימה, ובאופן מפתיע היו לי גם את רוב המצרכים בבית. ידעתי שאני הולכת להכין את העוגיות האלו בזמן הקרוב. והנה, חבר טוב ועמית לעבודה (שמאוד אוהב ג׳ינג׳ר) הודיע שהוא עוזב, וידעתי שזו ההזדמנות שלי לפנק אותו במתנת פרידה מתוקה. יצאו עוגיות טעימות שמאוד מזכירות בטעמן את הדובשניות של פעם.
זמן הכנה הוא כ-1/2 שעה, ומהכמות הזו יצאו לי כ-50 עוגיות קטנות.

מצרכים

2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות ג׳ינג׳ר טחון (זנגויל)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס שמן קוקוס (נוזל)
3/4 כוס סוכר חום + סוכר לגלגול העוגיות לפני האפיה
1/4 כוס סילאן
כ-5 כפות מים

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, ג׳ינג׳ר, קינמון ואגוז מוסקט. שמים בצד. בקערה נוספת מערבבים את שמן הקוקוס, הסוכר והסילאן. מוסיפים בהדרגה את הקערה עם הקמח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את כפות המים ולשים עד שנוצר בצק. קורצים עיגולים קטנים מהבצק ומגלגלים כל עיגול בקערה עם הסוכר הנוסף. משטחים תבנית אפיה עם נייר פרגמנט ומרססים במעט שמן (או ששופכים טיפה שמן על נייר האפיה ומורחים עם נייר סופג). מניחים את העוגיות ואופים בתנור (בחום של כ-170 מעלות) כ-10 דק׳ עד שהעוגיות נסדקות מעט. מוציאים ומצננים עד שיגיעו לטמפ׳ החדר.
בתיאבון.

*במתכון המקורי במקום סילאן כתוב לשים 1/2 כוס מולסה. במקום 2 כפיות ג׳ינג׳ר שמים 1 וחצי כפיות ומוסיפים גם 1/2 כפית ציפורן טחונה. את זה לא היה לי בבית לכן עשיתי את השינויים כפי שכתוב למעלה במתכון.

מומלץ לשמור את העוגיות בכלי אטום איך שהן יוצאות מהתנור כדי לשמור על הרכות שלהן.

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה