מתכונים למנות עיקריות

עגבניות ממולאות

עגבניות ממולאות בטחון מן הצומך

קל לרוקן אותן, הן יציבות, הן בגודל המתאים ואני מעדיפה אותן על פני הפלפלים הממולאים. אני מדברת על עגבניות ממולאות. אפשר למלא אותן באורז, קטניות וכד׳. הפעם מילאתי אותן ב׳טחון מן הצומח׳ שטיגנתי ביחד עם בצל שום ופטרוזיליה. העגבניה עשירה בנוגדי חמצון וליקופן והטחון עשיר בחלבון, ויטמין B12 וברזל, ככה שהמנה לא רק יפה וטעימה אלא גם מזינה ובריאה.
שימו לב שהעגבניות מתבשלות מהר ועלולות להתפרק, לכן כדאי למלא אותן עם תערובת מוכנה.

מצרכים ל-4 עגבניות ממולאות

4 עגבניות
150 גרם ׳טחון מן הצומח׳ של טבעול
1 בצל
2 שיני שום
כף עלי אורגנו טריים (לא מיובשים!)
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה, או כוסברה, או בזיליקום
1/2 כוס מים
4 כפות ממרח טחינה ביתית

אופן ההכנה

חותכים את הרבע העליון של העגבניות (איפה שהעוקץ) ומניחים בצד.
מרוקנים את תוכן העגבניות אל קערה (אפשר להיעזר בתמונה בהמשך). את העגבניות מניחים בתבנית חסינת חום.
מטגנים במחבת את הבצל והשום עם מעט שמן עד להשחמה. מוסיפים את ה׳טחון׳ והאורגנו וממשיכים לערבב.
מתבלים במלח ופלפל – טועמים ומתקנים במידת הצורך.
מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ונותנים לתערובת להצטנן מעט.
ממלאים כל עגבניה במילוי, מניחים כף של טחינה מלמעלה ומכסים בכיפות שלהן.
מזלפים על העגבניות ומסביבן שמן זית, ושופכים אל התבנית חצי כוס מים ואת תוכן העגבניות ששמרנו. אופים כ-30 דקות בחום בינוני של 180 מעלות. מגישים חם לצד אורז או סלט.
בתיאבון!

עגבניות ממולאות

עגבניות ממולאות

Loading💛 הוספה למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה