מתכונים לסלטים

סלט פפאיה תאילנדי

סלט פפאיה

הדבר המהותי ביותר שלמדנו מהקורסים שעשינו בתאילנד הוא שכל מאכל מתחיל בהכנות (preparations). לקלף את הירקות, לחתוך אותם, לסחוט את הלימון, לסדר את התיבול… לא מתחילים לפני שהכל פרוס על השולחן ומוכן לשימוש. זה קצת מתיש אבל שווה את הכל. את הסלט למדנו להכין מבונג, מ- smiley cook הוא בין המאכלים מהפורסמים מהמטבח התאילנדי, הוא טעים מאוד, מאוזן בטעמים ושווה שווה להכין אותו בבית. התאילנדים משתמשים לסלט הזה בעלי ומכתש יעודיים (הם משתמשים בו גם להכין משחות קארי), לי אין כזה בבית ואני מניחה שגם לא לכם לכן אפשר להשתמש בקערה ובתחתית של כוס – והתוצאה תצא מושלמת. קדימה, לעבודה:

מצרכים ל-2 מנות פתיחה

1 פפאיה ירוקה, בינונית
1/2 גזר
1 שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לרצועות קצרות
1/2 כוס בוטנים
2 עגבניות בינוניות חתוכות לפלחים גדולים
1-5 צ׳ילי תאילנדי או 1/2 צ׳ילי אדום קצוץ דק, באלכסון
2 שיני שום טריים, שלמים ומקולפים
1/2 כף סוכר קנים, או סוכר קוקוס או סוכר דקלים
2 כפות מיץ ליים, או לימון
כפית מלח אטלנטי

אופן ההכנה

קולים את הבוטנים* בתנור למשך 20 דקות בחום בינוני עד שהם מקבלים צבע יפה. זהירות לא לשרוף.
את הפפאיה מקלפים מהקלפיה הירוקה ואז מקלפים* לרצועות ממש דקות. אותו דבר עם הגזר
בקערה (אני השתמשתי בסיר כבד ששימש כקערה), בעזרת כוס מאסיבית מתחילים לכתוש (בסדר הזה):
את הצ׳ילי, אחרי 3 דקות, מוספים את השום וממשיכים לכתוש היטב. מוסיפים את הסוכר, המלח ומיץ הליים (או הלימון) וממשיכים לכתוש. מוסיפים את הפפאיה, הגזר, השעועית, הבוטנים והעגבניות, ממשיכים לכתוש ובעזרת כף מערבבים היטב את כל הסלט שנוצר.
טועמים ומתקנים את התיבול. הטעם המקורי של הסלט אמור להיות מאוזן בין מתוק, חריף, חמוץ ומלוח.

עוד מתכונים מהמטבח התאילנדי:
טופו בפאננג קארי
מרק נודלס תאילנדי

*כדי לחתוך את הפפאיה לרצועות דקות בקלות, השתמשתי בקולפן. אפשר למצוא את הקולפן בחנויות יעודייות לדברים מהמזרח הרחוק, ויש מצב שגם בסופרמרקט רגיל. בקורס עצמו בונג לימדה אותנו שיטה תאילנדית מסורתית בעזרת סכין בלבד. היא לוקחת זמן והיא גם קצת מסוכנת למי שלא מיומן ולכן אני לא מפרטת עליה. אבל הנה תמונה של בונג בפעולה:

בונג

וזה קצת מהשוק התאילנדי בקו-סמוי בו ביקרנו:

שוק 2

שוק1

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה