מתכונים למנות עיקריות מתכונים לסלטים

סלט כוסמת קלויה בהשראת מסעדת משק ברזילי

IMG_20140729_132849

מתכון מדהים בהשראת מסעדת משק ברזילי. למדתי אותו בעקבות סדנא עם השפית שלי לרון אברהם שהתקיימה במסגרת ״מסעדות מבפנים״ לפני כמה חודשים. זאת הפעם הראשונה שאני מתנסה בכוסמת. כוסמת היא לא דגן אבל יש לה תכונות דומות ולכן נוח להשתמש בה כגיוון לתוספת פחמימתית. אין בה גלוטן ויש בה חלבון מלא, והיא נותנת תחושת שובע לאורך זמן. במתכון הזה השתמשתי בכוסמת ירוקה שהנבטתי (בניגוד לכוסמת החומה – שאותה אי אפשר להנביט). אפשר לאכול אותה ככה, ללא בישול או לטחון אותה ולהשתמש בה בקציצות. היא חומר דבק מצוין. המתכון למטה הוא רק התחלה, כל אחד יכול לשלב את הכוסמת עם איזה עלים וירקות שהוא אוהב.

מצרכים

1 כוס כוסמת ירוקה
חופן עלי בייבי
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
1 ענף רוזמרין

לרוטב
2 כפות סילאן
1 כף חרדל (אפשר גם חרדל גרגירים)
1 כף חומץ
2 כפות שמן זית
1 כף סויה
1-2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

בוררים את כוס הכוסמת (להיפטר מחרקים לא רצויים או אבנים) ומשרים אתה בקערה עם מים למשך שש שעות. לאחר מכן מסננים את הכוסמת ומשאירים אותה בקערה למשך כ-20 שעות עד שהיא מתחילה לנבוט. משתדלים להשאיר אותה בסביבה לחה וחשוכה. לאחר שהכוסמת נבטה, פורסים אותה על תבנית ואופים בחום של כ-140 מעלות למשך שעה. לשים לב שהיא לא נשרפת. היא צריכה לקבל גוון חום ובסוף התהליך להיות קראנצ׳ית לאכילה. אפשר לשמור אותה ככה, בכלי אטום במקרר עד כחודש.
את הבטטה חותכים לקוביות קטנות, מטבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל וענף רוזמרין ואופים בתנור עד שהיא משחימה ורכה. כשלושים דקות.
בצנצנת מערבבים את חומרי הרוטב.
מרכיבים את הסלט: מערבבים את הכוסמת יחד עם הבטטה, העלים הירוקים והרוטב, ויש לכם סלט מהמם שמתאים כמנה עיקרית לשני אנשים רעבים או כסלט לצד ארוחה רבת משתתפים.
בתיאבון.

Loading💛 הוסף למועדפים

10 תגובות

השאר תגובה