מתכונים למנות עיקריות

סלופי ג׳ו

סלופי ג׳ו טבעוני

אז מה זה בעצם סלופי ג׳ו? סנדוויץ׳ שהומצא בתחילת שנות ה-30 בארצות הברית. הוא ממולא בשר טחון שבושל ברוטב עגבניות מתקתק. הוא קיבל את שמו בגלל אופן אכילתו המרושלת (sloppy). בארה״ב הוא נחשב לפאסט-פוד זול ופופולרי, ושם אפשר למצוא אותו כמעט בכל דיינר. בארץ אפשר למצוא אותו בתפריטים של מזללות שונות אבל הוא עדיין פחות פופולרי מההמבורגר. עד כאן הגירסא הבשרית.
בגירסא שלי החלפתי את הבשר ב׳טחון מן הצומח׳ ואת רוטב העגבניות בקטשופ. כמו הסנדוויץ׳ המקורי – המתכון קל ומהיר להכנה. פתרון טעים לארוחות ערב זריזות שילדים יאהבו.

מצרכים ל-2 מנות

200 גרם ׳טחון מן הצומח׳ של טבעול, מופשר
1/2 פלפל חריף קצוץ
1/2 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס קטשופ
1 כף חרדל
1/2 כוס מים
1 כפית צ׳ילי גרוס
מלח ופלפל לפי הטעם
2 לחמניות המבורגר

כמה הערות:

1. אני העדפתי להגיש אותו בלחמניית המבורגר, אבל מכיוון שלמאכל יש אינספור וריאציות, גם לחמניה רגילה תהיה פה סבבה.
2. לא בא לכם על קטשופ – תחליפו אותו ברסק עגבניות (100 גרם) וכפית סוכר.
3. לא אוהבים פלפל חריף – תרגישו חופשי לוותר או לשים פלפל רגיל.

אופן ההכנה

מתחילים לחמם במחבת את הטחון יחד עם כף שמן. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף.
מוסיפים את הקטשופ והחרדל ומערבבים.
מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים צ׳ילי, מלח ופלפל – מערבבים ומתקנים טעמים.
מכסים במכסה את המחבת ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
פותחים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהנוזלים יתאדו, לשים לב שהתערובת תישאר לחה.
מגישים בלחמניה לצד צ׳יפס, סלט או מלפפונים חמוצים.
בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

4 תגובות

  • הי, בדקתי את הטבעול לגבי המוצרים הצימחוניים הם לא טבעוניים אולי רק הטחון עכשיו עם באמת יש עליו את התו של ויגן פרנדלי

    • הי טיטי, לטבעול יש חמישה מוצרים טבעוניים שמסומנים במדבקת ויגן פרינדלי ורודה. המוצרים הם: מיני המבורגר פטריות, קציצות עדשים כתומות, “חזה” בגריל, חטיפי כרובית וטחון מן הצומח.

השאר תגובה