מתכונים למנות עיקריות

סינייה מהצומח

סינייה מן הצומח

מצרכים

2 עגבניות
כוס (200 מ״ל) טחינה ביתית לפי הטעם – קצת יותר נוזלית מבדרך כלל
צנוברים

לבסיס

1/2 דלורית
1 בטטה

למילית

1 בצל פרוס דק
1/2 שקית טחון מן הצומח של טבעול (200 גרם)
3 שיני שום קצוצות דק
1 חב׳ פטריות שמפיניון טריות, קצוצות דק
½1 כוסות עדשים שחורות מבושלות
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

מכינים את המילית

מטגנים במחבת עמוקה בצל פרוס דק. כשמזהיב, מוסיפים לו חצי שקית “טחון מהצומח” של טבעול. מערבבים עד שהטחון מעמיק צבעו. מוסיפים את שיני שום, הפטריות והעדשים השחורות ומערבבים עד שהתערובת מתמצקת. מתבלים במלח, פלפל גרוס, כמון ופפריקה מתוקה. טועמים, מתקנים תיבול.

הרכבת המנה

פורסים דק חצי דלורית ובטטה אחת, מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית פיירקס משומנת.
שופכים את המילית מעל הירקות, ומהדקים מעט עם כף עץ. מדליקים תנור לחום של 180 מעלות. פורסים 2 עגבניות בשלות (אפשר גם שרי) ומסדרים על גבי המילית. מכינים טחינה כמו שאוהבים, (קצת יותר נוזלית מבדרך כלל), ויוצקים מעל העגבניות. מפזרים צנוברים ברוחב יד.

אופים עם נייר כסף כחצי שעה ובודקים שהירקות בשכבת הבסיס רכים. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5-10 עד שהצנוברים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומתענגים.
בתיאבון!

המתכון נוצר בהשראת הסינייה של ניר קרסנר

רעות סגל היא אימא לשניים, טבעונית כמעט שנתיים שאוהבת להתנסות וליצור במטבח.
Loading💛 הוסף למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה