שיקשוק נעים: חוויות מסדנת קוקטיילים

חלק משמעותי מתרבות הפנאי שלנו כשאנחנו בחופשה בחו״ל היא שתיית בירה בברים מקומיים, כולל שתיה במשך היום. בטיול האחרון, כחלק מההשפעה של לאס וגאס, החלפתי את הבירות בקוקטיילים, וגיליתי שזאת דרך לא פחות נעימה, והרבה יותר קלילה, להעביר את הצהריים. תוך כדי שתיית מרגריטה קפואה עלה לנו הרעיון ללכת לסדנת קוקטיילים וללמוד איך להכין קוקטיילים בבית, כך שנוכל ליהנות מאלכוהול אחר וגם לחסוך כמה שקלים על הדרך.

כדי לקבל רקע טוב יותר על הכנת המשקאות הגענו לסדנת קוקטיילים ב״זמן אמיתי״ (בית הספר לברמנים הגדול בארץ). איזור הסדנאות מעוצב כמו בר, עם שולחן בר, שולחנות עגולים, ספות, פה ושם פרסומות למותגי משקאות. אפילו החדרים נקראים על שמות משקאות. נחמד.

זמן אמיתי
הבר בחדר הסדנא

הסדנה הייתה אינטראקטיבית, ואת כל המשקאות שלמדנו – הכינו משתתפי הסדנה (היינו כ-15). אופיר הברמן הסביר את הבסיס ומעט אנקדוטות, ובעזרת ההדרכה שלו עלו לבר שני אנשים והכינו את המשקאות לכולם. לפעמים משקה לכל אחד, ולפעמים טעימה.
אנחנו הגענו לערב שבו היו עוד זוגות כמונו וגם רביעיות של אנשים. בהתחלה האווירה הייתה קצת מבויישת כי לא כולם הכירו אחד את השני, אבל אחרי הדרינק הראשון האווירה השתחררה (אם היינו מגיעים כקבוצה שמכירה אחד את השניה אני מניחה שהיינו מסתערים על הבר).

זמן אמיתי
פותחים את הערב עם צ׳ייסר זרחני

בקיצור, היה ממש כיף, אבל לא פחות חשוב – מלמד. אז הנה כמה דברים שלמדנו על קוקטיילים ואלכוהול:

ממה מתחילים?

כדי להתחיל להכין קוקטיילים בבית שאלנו את אופיר איזה משקאות כדאי שיהיו לנו בבית לפני שניגשים לעבודה. הוא ממליץ על ארבעה משקאות בסיסים שעליהם מבוססים חלק גדול מהקוקטיילים. לפעמים הקוקטייל יכיל רק משקה אחד מהארבעה, לפעמים שילוב של כמה. אלו המשקאות: וודקה, ג׳ין, רום וטקילה. אני מליצה להצטייד גם בטריפל-סק (ליקר תפוזים) ו/או וודקה בטעמים. חוץ מהמשקאות האלה, כדאי שיהיה בבית מי סוכר (להרתיח מים וסוכר ביחס של 1:1 ולשמור במקרר עד שנה) ומיץ לימון.

מדע מדוייק

כמו בקונדיטוריה, גם הכנת קוקטיילים הוא מדע מדוייק. צריך לעבוד עם מידות מדוייקות כדי שהמשקה ייצא מאוזן וטעים. וקצת כמו בבישול, אחרי תקופת נסיון אפשר לתת לקוקטייל גם נגיעה אישית, קצת יותר אלכוהול, קצת יותר לימון… כלי המדידה העיקרי הוא הג’יגר – כוס דו כיוונית בעלת שתי מידות – גדולה וקטנה.

זמן אמיתי
מסננת, ג׳יגר וכוסות שייקר

וודקה סאוור

ה״סאוור״ הוא למעשה שילוב של מיץ לימון ומי סוכר. כל קוקטייל סאוור שתקבלו יכיל אלכוהול, מיץ לימון, ומי סוכר. הוודקה במשקה כזה תהיה בטעמים, על פי טעם הוודקה – אפרסק, רימונים, דובדבנים, או כל וודקה אחרת שטעימה לכם.

מתכון

60 מ״ל מיץ לימון
60 מ״ל מי סוכר
120 מ״ל של וודקה
משקשקים היטב עם קרח ומגישים.
מתכון לוויסקי סאוור

וויסקי סאוור

וויסקי סאוור הוא משקה טוב למי שמחפש דרך טובה להתחיל לשתות וויסקי. חוץ מזה, וויסקי סאוור היא דרך מגניבה להעביר אחר צהריים חם ולח. שימו לב שבחלק מהברים הברמן יוסיף למנה חלבון ביצה, אז אם אתם נמנעים ממוצרים מן החי כמונו – תמיד אפשר לשאול.

מתכון

60 מ״ל וויסקי
30 מ״ל מיץ לימון
30 מ״ל מי סוכר
משקשקים היטב עם קרח ומגישים.

קוסמופוליטן והעיר הגדולה

קוקטייל הקוסמופוליטן נוצר בתחילת המאה ה-20, היה אהוב על ברמנים ונעלם די מהר מהשטח. את הקאמבק שלו הוא עשה עם הסדרה ״סקס והעיר הגדולה״ ובזכותה (או בגללה) הפך להיות משקה שמזוהה עם המין הנשי. מי שאוהב מאוד את הטעם החמוץ יתחבר לקוקטייל הזה. וגם כאן וודקה בטעמים הולכת מצויין. ודקה רימונים או אפרסק זה שילוב מעולה.

מתכון

30 מ״ל מיץ חמוציות
30 מ״ל מיץ לימון
60 מ״ל וודקה
30 מ״ל טריפל-סק (ליקר תפוזים כמו גרנד מרינייר, קוונטרו וכד׳)
מוסיפים קרח ומשקשקים היטב הכל יחד.

זמן אמיתי
מזיגת קוסמופוליטן בפעולה

ג׳ין וטוניק

ג׳ין (למי שתוהה מה זה, כמוני) הוא למעשה אלכוהול מזוקק. כמו שיש וויסקי, וודקה, טקילה ורום יש גם ג׳ין. אחוזי האלכוהול של המשקאות האלה הוא 40%. הג׳ין מזוקק בעיקר מדגנים, מתובל בעדינות בתבלינים שונים, ומשמש כבסיס אלכוהולי בהרבה קוקטיילים. הכי מוכר כנראה הוא הג׳ין אנד טוניק.
שילוב של ג׳ין עם מי טוניק – משקה מוגז שמכיל תרכובת ארומטית שהיא בעצם תרופה נגד מלריה.

מתכון

90 מ״ל ג׳ין
120 מ״ל מי טוניק
מערבבים (לא משקשקים) היטב עם קרח ומקשטים בלימון.

מרטיני

מרטיני הוא קוקטייל נפוץ שמבוסס על וודקה או ג׳ין. כן יש גם מותג של ורמוט (יין לבן מחוזק ומתובל) שנקרא ״מרטיני״ שדי שולט בשוק, אבל שם הקוקטייל מגיע דווקא בעקבות הכוס שבה משתמשים שנקראת פשוט ״כוס מרטיני״. הקוקטייל הוא שילוב של ורמוט עם וודקה או ג׳ין.
אם תזמינו בבר ״מרטיני״ ישאלו אתכם 3 שאולות:
1. על איזה בסיס? (ג׳ין או וודקה)
2. כמה יבש תרצו את המשקה? שזה בעצם, היחס בין שני המרכיבים – ככל שיש יותר ורמוט, כך המשקה יבש יותר.
3. Olive or Twist (נשמע כמו “אוליבר טוויסט״): האם תרצו זיתים או טוויסט של לימון במשקה?

מרטיני
מרטיני

מתכון לאספרסו מרטיני

שהוא קצת אחר מהמרטיני הקלאסי. קוקטייל מאוד מומלץ.
30 מ״ל ליקר קפה (קלואה)
30 מ״ל אספרסו
60 מ״ל וודקה
מי סוכר לפי הטעם – אופציונלי.
שימו לב, לעיתים מגישים את הקוקטייל הזה עם בייליס (ליקר שמנת חלבי).

אהבתם? שתפו:

אולי גם הרשימות האלה יעניינו אותך...