מתכונים לקינוחים

נשיקות טבעוניות

נשיקות טבעוניות
מור אלבז הרימה את הכפפה ועשתה את זה! היא הכינה נשיקות טבעוניות. כן, כן, נשיקות טבעוניות ממצרכים שיש כמעט בכל בית. כל כך קל, נראה נפלא, והיא מספרת שאין טיפה של ריח או טעם לוואי והיא כבר מדמיינת את הפבלובה שלה :). יאללה עכשיו תורכם:

מצרכים

מים מ-1 קופסאת גרגירי חומוס – שימורים
1 כוס סוכר

אופן ההכנה

מקציפים בקערה את המים עם הסוכר כ-4-5 דקות עד שנוצר קרם לבן ויציב.
אחרי ההקצפה להוסיף כפית קרונפלור וחצי כפית חומץ ולערבב טוב (אופציונלי).
מזליפים את הקרם לתבנית (בעזרת שקית זילוף) ומיד מכניסים לתנור (שחומם מראש ל-100 מעלות), למשך כשעתיים.
מכבים את התנור משאירים שם את התבנית ומחכים כמה שעות. אוכלים בהנאה!
*מומלץ לפזר מעט אבקת סוכר מעל הנשיקות לפני אפיה על מנת למנוע דביקות ולזרז ייבוש

טיפ חשוב:
לא לרסס שמן על נייר האפיה – זה גורם לקרם לצנוח והנשיקות נמסות.

נשיקות טבעוניות

Loading💛 הוסף למועדפים

3 תגובות

  • שלום,
    האם מצליח גם עם מים מבישול של חומוס ? ניסיתי ולא הוקצף כפי שהוקצף משימורים . השתמשתי במים בטמפרטורת החדר.

  • דגשים נוספים:

    * לא לרסס / לשמן את נייר האפייה
    *אפשר להוסיף תמצית וניל /צבע/קקאו אבל לשים לב שהוספה של שומן יביא למרנגים דחוסים יותר
    *לפי האתר המקורי כתוב שמניסיונם אין משמעות אם מערבבים הסוכר עם המים ואז מקציפים, או מוסיפים הסוכר בהדרגה
    *עדיף לשים 80 מעלות בתנור ולא 100

השאר תגובה