נעים להכיר: עדי שפירא

עדי שפירא נכנסה לחיינו בסערה עם שפע מתכונים יצירתיים, כאלו שהיא רקחה במטבח הביתי שלה בהמון אהבה. את המתכונים שלה אי אפשר לפספס, הם מככבים בכל קבוצת בישול אפשרית, ובצדק. עדי משתמשת בחומרי גלם פשוטים, איכותיים ובעלי ערך תזונתי. כדי להכיר את עדי קצת יותר מקרוב, מאיפה היא התחילה ולמה היא עושה סדנאות בישול בגרמניה, שלחנו לה את השאלון שלנו. אז הכירו, עדי שפירא מהבלוג ״דובדבנים של טעם״ וזו שאחראית לפסטרמת הטופו המוצלחת.
נעים להכיר!

מתי פתחת את הבלוג שלך ולמה?

את הבלוג בצורתו הרשמית, פתחתי לפני פחות משנה, כך שאוטוטו נחגוג לו יחד יומולדת ראשון חגיגי ומרגש.
כיום אני חיה בגרמניה, ומתוך המעבר והשינויים העשיה שלי קיבלה כיוון קצת אחר ומתאים לחיים החדשים ואף התחדדה והפכה לה-׳יצירה׳. מכאן ומשם, בשלט רחוק וגם קרוב, חיברתי קצוות, אהבות, עיסוקים, דיוקים לכדי פלטפורמה שבה אוכל להמשיך גם בעברית ופתחתי את הבלוג ׳דובדבנים של טעם – אוכל שטבעי לאהוב׳. הבלוג כולו מבוסס על המטבח הבריא. פיתוח, טבעון והבראת מתכונים.

עדי שפירא
עדי שפירא, בעלת הבלוג ״דובדבנים של טעם״

מה את עושה בחיים כשאת לא משתפת מתכונים בבלוג?

משתפת מתכונים בסדנאות שאותן אני מלמדת. אחת האהבות שלי היא לתת ולהעביר הלאה מהידע והניסיון שנצברו להם במהלך השנים. מזמינה אנשים לבוא ולהשתתף בסדנאות שמתקיימות במטבחי האישי ובביקורים שלי בארץ. לחוות את האהבה שלי ליצירה ורקיחה, לאוכל ובישול, לריחות, טעמים, צבעים ודובדבנים. הסדנאות רבות ומגוונות ולא עוסקות רק בבישול ואפיה, אך כולן מתקיימות אצלי במטבח.
בין לבין ממשיכה בעיסוקי כנטורופתית, כדולה – מלווה בלידה נשים ישראליות שממש בא להן לצרוח בעברית בזמן הצירים ולקבל חיבוק עוטף בלידה. ממשיכה ברקיחת מוצרים טבעיים מצמחי מרפא וארומותרפיה וללמד אמהות (כי הן אלה שבסופו של דבר מגיעות) וילדים, לרקוח בעצמם.
מנצלים סופי שבוע ארוכים, ריבוי חופשות ואת המיקום והקירבה למדינות מדהימות: לטייל, להכיר, לבקר במקומות חדשים ומרתקים. לבלות בחיק הטבע היפהיפה וכמובן לבקר בשווקי אוכל, מטבחים מסורתיים ועוד.

את גרה בגרמניה, במה שונה המטבח הגרמני מהמטבח הישראלי, ולמה את הכי מתגעגעת במטבח הישראלי?

המטבח הגרמני מצומצם בטעמים, בגיוונים ובמנות. הנפלא כיום הוא שההשפעה העצומה והקסומה של המטבחים הזרים פיזרה שלוחותיה וטעמיה וכך אפשר להנות מקוליניריה במיטבה.
הכי הכי מתגעגעת לפירות, לראש פתוח, לסלט קצוץ דק דק, לטחינה וסילאן איכותיים. אז מה אם יש פה פירות יער מטריפים.
חומרי הגלם פה מהאיכותיים שפגשתי והכל נגיש. הגישה האקולוגית של הגרמנים טוטאלית, אך המודעות לטבעונות תופסת תאוצה רק בתקופה האחרונה. לא פשוט כלל להוציא להם את החלב והבשר מהורידים (ומהתפריט).


מהו המתכון הכי פופולרי בבלוג שלך?

כשחשבתי מהו המתכון הפופולרי בבלוג, עלו לי שלושה מתכונים כאלו ושלושתם מתכוני טופו. אני מאד אוהבת לעבוד עם טופו, הוא מתנהג כחומר גלם ביד היוצר. מצאתי במתכונים האלה ׳שליחות׳ קטנה בלהנגיש את הטופו לכולם ובפרט לטבעונים, דרך מנות מדליקות וטעימות, וכמובן, בריאות.
לא ׳מתרגשת׳ בליצור מנות שהן חלופה הולמת לגעגוע וזיכרון למי ששינה תזונתו ועבר לתזונה טבעית. שלושת המתכונים הם: שווארמה מטופו, פסטרמת טופו, והמתכון השלישי הוא דוגמה מדליקה לקסמים שניתן ליצור בעזרת הטופו, הן לחמניות מהממות מהירות הכנה.

פסטרמה מתובלת
פסטרמת טופו מתובלת

מה גרם לך להתאהב במטבח ולהתחיל לבשל?

נשמע נדוש אבל אמיתי. מאז ומתמיד יש לי אבא אומן. המטבח היה מרחב כזה של יצירה. לעמוד לצידו, אבל בששש… להריח ולטעום שילובים רעננים, חדשניים של חומרי גלם תבלינים וירוקים.

מאיפה את לוקחת השראה?

מהמקום הכי קרוב ללב, מאבא שלי. סקרנות ואומץ היו אבני הדרך לאיכות הבישול והיצירה במטבח של ילדותי. אבא נולד בבלגיה ואנחנו גדלנו על ׳המטבח האירופאי׳. הסגנון, המנות, שיטות הכנה והגשה, וחומרי הגלם שאותם ניתן היה להשיג רק במעדניות מיוחדות. כל זה היה לפני הרבה הרבה שנים. כיום מתוך החיים במדינה אחרת, עם תרבות אוכל שונה, עם הרגלים אחרים, אני נהנית לצבור חוויות חדשות, בעיקר של שילוב חומרי גלם במנות שלא היה עולה על דעתי ליצור אותן.

מה מיוחד לדעתך במטבח הטבעוני?

פשטות חומרי הגלם והפיכתם למעדנים, ללא שום סופר דופר פוד.

לחמניות מהירות הכנה
לחמניות מהירות הכנה

איזה חומר גלם תיקחי לאי בודד?

מנגו, חסה, פפאיה… בקיצור פירות וירקות.

מהו חומר הגלם (הטבעוני) שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?

סייטן.

אם היית צריכה לאכול רק מאכל אחד כל החיים. מהו היה?

מנגו, בוודאות.

מעדן צ'יה בטעמים
מעדן צ׳יה בטעמים

מה הכי חשוב לך באוכל?

השילוב המנצח, מבלי לוותר על אחד מהם: טעים, בריא ואסתטי.

יש בנאדם שאת מרגישה שהשפיע על האוכל שלך במיוחד?

אבא שלי.

מהו הכלי שלא תוכלי להסתדר בלעדיו במטבח?

רדיו, לשמוע מוזיקה תוך כדי בישול.

למי היית רוצה לבשל, ומה היית מכינה?

I have a dream…
לחגוג את ׳חתונת הפורצלן׳ שלנו, 20 שנים לזוגיות ולאהבה, עם המשפחה, החברים והילדים. חולמת אותה במדבר (בארץ כמובן), עם שולחנות ארוכים, ערוכים ומקושטים. יוגש בה תפריט מטורף של ארוחה טבעונית שיצרתי ורקחתי במו ידיי.

מה אכלת אתמול לארוחת צהריים?

ניגבתי ׳לאבנה׳ טבעונית עם פיתה מקמח כוסמין שאפינו, ביתי ג’ויה ואני.

לאבנה טבעונית ללא סויה
לאבנה טבעונית ללא סויה

באיזו מסעדה את אוהבת לאכול?

מאד אוהבת אוכל אסייתי, בעיקר ויאטנמי ותאילנדי. בארץ ממליצה בחום על ׳הבית התאילנדי׳ בתל אביב.

הטיפ שלך לבשלן המתחיל:

לא להתחיל מלהמציא את הגלגל. לבחור מתכונים פשוטים ולהם להוסיף טוויסט מדליק: בטעם, בהחלפה בחומר גלם אחר, בהגשה. שיהיה בהצלחה ואשמח לעזור!

אהבתם? שתפו:

אולי גם הרשימות האלה יעניינו אותך...