נעים להכיר: נטלי הולדינג

כבר ארבע שנים שהבלוג של נטלי נותן לי השראה במטבח ופותח לי את התיאבון. היא ללא ספק הייתה שם ראשונה, ואפילו אפשר להגיד – חלוצה בתחום הבישול הטבעוני. לפני כ-4 שנים כשעברתי לתזונה טבעונית נתקלתי בצילומים המרהיבים שלה והתאהבתי. חוץ מזה שהאוכל הטבעוני שלה נראה מעולה, הפשטות של המתכונים וההסברים הנוחים הפכו את הכל ליותר קל.
בטח רבים מכם מכירים את המתכונים שלה, משיטוט באינטרנט, בפייסבוק ואפילו פה ב״תיאבון בריא״ אין רשימה שהמתכונים שלה לא מכבבים בה. אז שניה לפני שאתם מתכננים את הארוחה הבאה שלכם, בוא להכיר את נטלי בצורה קצת אחרת. מה הסיבה העיקרית לפתיחת הבלוג ואיך יוצאות לה תמונות כאלה יפות :)

נטלי הולדינג
נעים להכיר – נטלי הולדינג.

מתי פתחת את הבלוג שלך ולמה?

את ה-VLOG שלי פתחתי במאי 2012. קצת לפני יום ההולדת שלי החלטתי להתחיל בפרוייקט חדש. הייתי טבעונית כבר כמעט שנה, והחוסר במתכונים הטריף אותי. הרגשתי שאם אני, שחיה באנגליה (בזמנו), לא מצליחה להתמודד עם דלות המידע והמוצרים שהיו בנמצא (ובאנגליה המודעות הייתה גבוהה יותר מבישראל) – אז אני חייבת לעזור לחברים הישראלים בארץ ולכתוב להם מתכונים שיתמכו בהם בתהליך הטבעונות.
הרגשתי שזאת ממש שליחות ומחוייבות אישית. התמסרתי לזה בכל כולי ועבדתי על הבלוג ללא הפסקה! המטרה הייתה אחת – להנגיש. במקביל העלתי מתכונים וצילומים לכל מקום ברשת ובאלבום בפייסבוק – מה שמשך המון תשומת לב של מאות מתעניינים שפשוט רצו להבין מה אני עושה, ולמה. מצאתי שאוכל זה מקור מעולה להסברה מתונה, זה נותן מענה בפועל למי שכבר יש לו התעניינות בטבעונות, והייתה הרבה התעניינות בזמנו.

מה את עושה כשאת לא מפרסמת מתכונים בבלוג?

כרגע אני בזמן שקט מהבלוג. עברתי לאוסטרליה והרחבתי את המשפחה והעסק. כשאני לא מתעסקת באוכל, אני אמא לשתי בנות טבעוניות ומדהימות ובמקצועי אני צלמת ויוצרת. זה פול-טיים ג׳וב! :)

מה גרם לך להתאהב במטבח ולהתחיל לבשל?

אם אני אגיד ‘סבתות שלי’ זה ישמע נדוש? אבל סבתות שלי. שתי נשים מעוררות השראה שבילו את חייהן סביב המטבח בבישולים לשתי משפחות גדולות. שתי בשלניות גדולות שלבקר אותן זה היה תמיד לבקר במטבח ולצפות לאיזה מאכל מעניין חדש.
ולמה התחלתי לבשל? כי אמא שלי להבדיל מסבתא, לא אהבה לבשל. אז בגיל די צעיר, כשנמאס לי מהפלאפל שהיא הייתה קונה לנו על הדרך ;), החלטתי לפתוח את ספר המתכונים הישן שהגיע עם התנור שקנתה לפני שנים. זה הספר הכי טוב שיש לי עד היום. הכל בו קצר, קל להכנה, פשוט, מעט חומרים ומעולה למתחילים. כמוני. אני זוכרת שיצאו לי מאכלים מעולים, אבל גם מזעזעים ברמת ה’זה ישר לפח ולא ראוי למאכל אדם’. ומשם הדרך נפתחה.

מהו המתכון הכי פופולרי בבלוג שלך?

גבינת פטה שקדים טבעונית אפויה. זה מתכון מעולה. הוא במקור מתורגם מבלוג אחר, אבל עשיתי בו שינוי ששידרג את המתכון לרמה אחת מעל, זאת גבינה שאין לה תחרות.

גבינת פטה שקדים וקשיו
מתכון חובה

מאיפה את לוקחת השראה למתכונים שלך?

מכל מקום אפשרי. מהראש, ממגזינים, מספרי בישול, ממסעדות, ממאכל שטעמתי אצל חברים, מבלוגים (לא טבעוניים), מבקשות אישיות של בעלי (אני רוצה כזה עם כזה וכזה…). עיקר העשייה בעיניי הוא להנגיש מאכלים שבמקור לא טבעוניים ולטבען אותם :)

במה שונה המטבח האוסטרלי מהמטבח הישראלי,
ולמה את הכי מתגעגעת במטבח הישראלי?

בארץ משתמשים ביותר חומרי גלם. באוסטרליה הכל מגיע ארוז וחצי מוכן – בעיקר ״לבשל״ במיקרו או בתנור. זה עולם אחר לגמרי.
אני הכי מתגעגעת לחומוס טוב, לפלאפל אמיתי, לשוק הומה אדם, למסעדות עם בישולים כמו של בית – בלי הפלצנות, הקישקושים, העיצובים והמחיר המופקע למנה קטנה.

איזה חומר גלם תיקחי איתך לאי בודד?

חיטה.

מהו חומר הגלם הטבעוני שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?

אצות מסוגים מסויימים, לא מסוגלת לסבול אצות עם ריח חזק של דגים.

אם היית צריכה לאכול רק מאכל אחד כל החיים. מהו היה?

קוסקוס ומרק שעועית

black bean soup
מרק שעועית שחורה ועגבניות מיובשות. דלישס

מה הכי חשוב לך באוכל?

הקשר בין מה שאנחנו אוכלים לאיך שאנחנו מרגישים הוא ברור וקרוב מאוד. חשוב לאכול אוכל בריא ומזין, אך לא פחות חשוב אוכל טעים. חשוב לי מאוד שיהיה טעים ולשלב מרכיבים נכונים. שילוב נכון, עושה את כל ההבדל.

יש בנאדם שאת מרגישה שהשפיע על האוכל שלך במיוחד?

בעלי :) בעיקר בגלל שהקשר בינו לאוכל הוא מקרי לחלוטין. כאדם אנגלי, הוא גדל על אפונה דלוחה, תפוחי אדמה אפויים ומאכלי בשר ועוף שהתיבול שלהם היה מלח ופלפל – וגם זה בימים מיוחדים. זה תמיד אתגר לרגש אותו באוכל ולהפתיע מחדש. כשהכרתי אותו הוא היה כמו ילד שגילה אוכל מחדש, היום אחד הדברים שהוא הכי אוהב זה חומוס וטחינה ומאכלים שמשלבים הרבה את המטבח הישראלי. אנחנו יושבים יחד כמעט כל יום ומתכננים את הארוחה הבאה שלנו, זה זמן זוגי נפלא ושנינו אוהבים לבשל ולאכול.

בורקס חצילים
הכי ישראלי שיש. בורקס חצילים ברוטב עגבניות וטחינה.

מהו הכלי שלא תוכלי להסתדר בלעדיו במטבח?

אני לא אסתדר בלי סכין. אבל אני הכי אוהבת את הלקקן. הלקקן הוא הכלי היחידי שיש לי במטבח עם צבעים צבעוניים. זה כלי שמח ומיוחד עבורי.

למי היית רוצה לבשל, ומה היית מכינה?

הייתי רוצה לבשל למארק צוקרברג. הייתי מכינה לו את כל מה שהוא הכי אוהב לאכול, בגירסה טבעונית. אני מאמינה שאם האנשים המשפיענים ביותר בעולם יעשו את השינוי – אחרים ילכו בעקבותיהם. מדיה זו דרך מדהימה להגיע לאנשים.

מה היית רוצה לעשות אם לא היית מתעסקת באוכל ובצילום?

הייתי רוצה לעבור לגור באפריקה ולהתנדב עבור הרעבים. עיקר החולשה שלי זה ילדים.

מה אכלת אתמול לארוחת צהריים?

הכנתי מסבחה, עם סלט מלא ירק ועגבניות, ובורקסים עם גבינה טבעונית וזיתים.

מסבחה ביתית
מסבחה Home Made

באיזו מסעדה את אוהבת לאכול?

מקום טבעוני מעולה בשם קפה נורצ’ה (באוסטרליה).

הטיפ שלך לבשלן המתחיל:

הטיפ הכי טוב שיש לי זה לא לפחד לנסות, לשנות, ללכת עם מה שמרגיש טעים. רק ככה לומדים.

אהבתם? שתפו:

אולי גם הרשימות האלה יעניינו אותך...

2 תגובות

השאר תגובה