נעים להכיר: מורן רסקין

את מורן אני מכירה כבר שנה וחצי, מאז שהיא פתחה את הבלוג שלה. שנה וחצי שאני קוראת את מה שהיא כותבת, ונהנית כל פעם להכיר צד נוסף במטבח שלה: הרעיון שעומד מאחורי הכנת מאפינס עם קמח טף, או האוכל המנחם שהכינה בעקבות פרידה עצובה מפידג׳. כל מתכון מלווה בסיפור שכיף לקרוא וקל להתחבר אליו. כדי שתבינו על מה אני מדברת, נתנו לה לענות על השאלון שלנו, מה הניע אותה לפתוח את הבלוג, מה היא עשתה ב-10 שנים האחרונות ואיזה מאכל שידרג לה את המעבר לטבעונות – נעים להכיר מורן רסקין, שהיא גם Vegan High Tech Mom .

מורן רסקין
מורן לצד פידג׳.

מתי פתחת את הבלוג שלך ולמה?

פתחתי את הבלוג לפני כמעט שנה וחצי. כבר שנים שאני משתעשעת במטבח ובבישול בריא והיה לי חלום לכתוב איפשהו את כל הטיפים שאספתי ולתת ביטוי לצד היצירתי שבי, שבעבודה בהייטק פחות בא לידי ביטוי. הייתי בחופשת לידה עם הבת השנייה שלי, וזו מן תקופה כזו שגורמת לך לעצור ולחשוב על מה את באמת רוצה לעשות, ומה עושה לך את זה, והחלטתי שאני חייבת לנסות.

מה את עושה בחיים כשאת לא משתפת מתכונים בבלוג?

עד לתחילת החודש הזה עבדתי באינטל, 10 שנים! בתקופה האחרונה שקדתי קשות על פתיחת חנות הטבע האינטרנטית שלי, המזווה – מאגוז ועד תמר, שנולדה מתוך ההתעסקות האינטנסיבית שלי באוכל בריא, ושמה לעצמה למטרה להנגיש את המוצרים שאני משתמשת בהם ביומיום – לכל בית בארץ במחירים תחרותיים. מעבר לעבודה, יש לי שתי בנות קטנות ומדהימות, וחוצמזה אני אוהבת כל סוג של ספורט, כרגע יש לי זמן רק לריצה ולקפוארה, אבל יש תקופות שאני מצליחה לשלב עוד דברים.

מהו המתכון הכי פופולרי בבלוג שלך?

הפוסט הכי נצפה הוא פוסט הממרחים, כנראה בגלל שהוא נותן 30 רעיונות לממרחים טבעוניים, שזה די מקיף. המתכון הכי נצפה הוא מתכון גלידת האגוזים, היא גם סופר פשוטה להכנה ובמימינימום מצרכים. גלידות זה נושא רגיש אצל טבעונים והגלידה הזו לגמרי שידרגה לי את החוויה הטבעונית הקולינרית.

גלידת אגוזים טבעונית
גלידה ביתית בקלות.

מה גרם לך להתאהב במטבח ולהתחיל לבשל?

תמיד אהבתי לבשל. אוכל זה כל כך הרבה מעבר להזנה. אנחנו אוכלים כשטוב לנו, אוכלים כשרע לנו, אוכל מעלה אצלנו זיכרונות, מעורר חשקים, אוכל זה לרוב ביחד ובחברותא. כשאני חושבת על מנה אני מיד חושבת למי אכין אותה ומה הוא יחשוב עליה, והמטבח הוא מקום ממש כיפי למשחקים. העניין במטבח הבריא התחיל בהדרגה בשנים הסטודנטיאליות שלי המשיך והתחזק הרבה יותר כשהפכתי לאמא והיה לי חשוב עוד יותר במה אני מאכילה את הבנות שלי.

מאיפה את לוקחת את ההשראה למתכונים?

קודם כל יש מתכונים שרצים אצלנו בבית כבר שנים ורובם כבר בבלוג. מעבר לזה, השראה יש בכל מקום, אם זו תמונה מגרה שנתקלתי בה באינטרנט או במגזין אוכל כלשהו, מנה טובה במסעדה או אצל חברים/משפחה.

לביבות סירניקי טבעוניות
סירניקי – לביבות מתקתקות מהמטבח הרוסי שעשו הסבה לטבעונות :)

מה מיוחד לדעתך במטבח הטבעוני?

לרוב, במהלך החיים, מתוך מגבלות צומחים דברים מדהימים, ככה גם במטבח הטבעוני. בגלל שהוא נתפס כמטבח עם הרבה מגבלות, יש צורך להיות אקסטרא יצרתיים עם פתרונות וזה ממש כיף. מעבר לזה כמובן השפע והיופי שיש לטבע להציע מדהים אותי שוב ושוב.

איזה חומר גלם תיקחי לאי בודד?

טחינה. וזו התשובה שכתבתי הכי מהר ובלי לחשוב בכלל בכל השאלון הזה :)

מהו חומר הגלם (הטבעוני) שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?

מבחינת חומרי גלם אני פתוחה להכל ותמיד שמחה לגלות חדשים. דווקא את התחליפים התעשייתיים לא כל כך יצא לי לנסות וגם אין לי חשק.

אם היית צריכה לאכול רק מאכל אחד כל החיים. מהו היה?

טחינה, ברור :)

עוגיות בריאות
עוגיות בריאות עם טחינה ועוד דברים טובים.

מה הכי חשוב לך באוכל?

ביומיום: שאפשר יהיה להכין אותו בזריזות ו/או עם פעוטה סקרנית על הדלפק… וכמובן שיהיה מזין ובריא. במסעדה/אירועים מיוחדים וכו’: שיהיה אסתטי ומעניין

יש בנאדם שאת מרגישה שהשפיע על האוכל שלך במיוחד?

הבנות שלי. הן מאתגרות אותי כל יום מחדש, איך “להילחם” בשפע השקיות המרשרשות שמוגשות היום בכל אירוע ושלל האופציות הלא בריאות האחרות שהפכו לנורמה. לתת חלופות שיהיו עבורן לא פחות אטרקטיביות.

מהו הכלי שלא תוכלי להסתדר בלעדיו במטבח?

סכין טובה כמובן. מעבר לזה אני משתמשת בבלנדר ובמעבד מזון המון, ומשקל דיגיטלי ממש שידרג לי את המאפים.

למי היית רוצה לבשל, ומה היית מכינה?

לפרופסור יובל נוח הררי. הוא אחד האנשים היותר מעניינים שיצא לי להקשיב להרצאות שלהם ונראה לי שיהיה מרתק להעביר איתו ערב. מעבר לזה פלוס חשוב, הוא טבעוני! הייתי הולכת על ערב גבינות ויין.

מה אכלת אתמול לארוחת צהריים?

קציצות עדשים ושקדים בפיתה (עם טחינה).

קציצות עדשים ושקדים ברוטב עגבניות
קציצות עדשים ושקדים הפעם ברוטב עגבניות.

באיזו מסעדה את אוהבת לאכול?

אנחנו לא יוצאים כל כך למסעדות, יש לנו גם ילדות קטנות ואנחנו לא גרים במרכז, אבל, הייתי החודש בפעם הראשונה באנסטסיה והיה מדהים – נהניתי מכל ביס, מהשירות והאווירה. גם שותפיי הלא טבעונים לשולחן מאוד נהנו, ממליצה בחום.

הטיפ שלך לבשלן המתחיל:

לקרוא את כל המתכון מראש, ולהכין את כל הרכיבים על הדלפק. זה חוסך אי נעימויות כמו להיתקע בלי רכיב קריטי או לא לשים לב שצריך להכניס את המאפה מיד לתנור שהוא כבר חם.

מי היית רוצה שיענה על השאלון?

לורה מילר מ-Raw. Vegan. Not Gross

אהבתם? שתפו:

אולי גם הרשימות האלה יעניינו אותך...