מתכונים לממרחים ורטבים

נודלס תאילנדי ברוטב בוטנים

מוקפץ תאילנדי

חזרנו מתאילנד לא מזמן, עם התלהבות אדירה מכל המטבח התאילנדי. כל מקום שאכלנו בו – היה טעים. בין אם זאת מסעדה שמשלמים בה את מיטב כספנו (שכמובן עדיין זולה, בכל זאת תאילנד), או אוכל רחוב בעגלה. בעיקר גילינו שם, שאוכל תאילנדי שם הוא הרבה יותר טעים מאוכל תאילנדי שאנחנו מוצאים בכל מיני מסעדות אסייתיות.
אז ניסינו לעשות את זה בעצמנו.

מצרכים ל-2 מנות

אטריות אורז, בערך 150 גרם לשני אנשים
10 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים*
1/2 ראש כרובית*
1/2 קופסאת תירס ננסי*
חופן עגבניות שרי*
1/2 חבילת טופו, בערך 160 גרם, חתוך לקוביות קטנות
רוטב בוטנים חרפרף**
מעט עלי כוסברה לקישוט וגם לטעם

*אלו הירקות שאנחנו בחרנו לשים, אפשר לגוון עם ירקות שונים: ברוקולי, שעועית ירוקה, קישוא, גזר או כל דבר אחר שבא לכם.

אופן ההכנה

הכנת הרוטב – רוטב מעולה, טעים וקל להכנה. אל תתעצלו ותכינו:
1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית, לא ממותקת
1/4 כוס מיץ תפוזים, עדיף שיהיה סחוט טרי
1/4 כוס רוטב סויה
1 כפית צ’ילי גרוס
1 שן שום כתושה

אופן הכנת הרוטב:
שמים את כל החומרים בצנצנת (אני השתמשתי בצנצנת ריבה ריקה) ומשקשקים היטב היטב עד שהכל מתאחד. טועמים :)

מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן ומניחים בצד.
את הכרובית חותכים לפרחים קטנים ואופים בתנור שחומם מראש לכ-20 דק׳ עד שהן הופכות רכות אך נשארות קרנצ׳יות.
מחממים מעט שמן בווק ומטגנים קלות את הטופו, שישחים מכל הכיוונים. מוסיפים אליו את הפטריות ואת התירס הננסי וממשיכים להקפיץ. שופכים אל תערובת הירקות 3 כפות מרוטב הבוטנים וממשיכים להקפיץ.
מכבים את האש ומיד מוסיפים את עגבניות השרי ומעט מהכוסברה.
טועמים, ואם בא לכם להוסיף עוד מהרוטב, אז מוסיפים.
מחממים שוב את האטריות (במידה והתקררו)
מניחים בכל צלחת חצי מכמות האטריות ועליה חצי מכמות הירקות, מפזרים מלמעלה עוד מעט כוסברה, ומגישים.
מי שאוהב יותר רוטב מוזמן להוסיף למנה.

נשמע מסובך אבל ברגע שמתחילים זה זורם.
שיהיה בתיאבון!

** את הרוטב המהמם הזה מצאתי באתר הזה

Loading💛 הוסף למועדפים

השאר תגובה