מתכונים למנות עיקריות תוספות

נאגטס כרובית

IMG_20140104_212735 copy

מנהג אמריקאי הוא לצפות בראשון בצהריים במשחק פוטבול, ולנשנש כנפיים. גיליתי את הפוסט הזה בבלוג אמריקאי, שמביא את הגירסא הטבעונית שלו לכנפיים. החשק לכנפיים עבר לי כבר מזמן, אבל אני אוהב כרובית, והיה יום ראשון, ככה שניסיתי את המתכון. השינוי העיקרי מהמתכון המקורי הוא בכמות הג’ינג’ר, שהפחתתי משמעותית. כמו שאתם רואים, די קשה ליפול עם כרובית.

מצרכים לרוטב

1/2 כוס סויה
1/4 כוס מייפל
1 כפית ג’ינג’ר טחון (לא חובה)
1 כפית שמן קנולה
1/8 כוס חומץ בלסמי
1 כף שומשום

מצרכים לכרובית

1 ראש כרובית
1/2 כוס קמח
1/2 כוס חלב שקדים (אפשר להמיר בכל חלב צמחי אחר)
1/2 כפית אבקת שום

אופציונלי: עוד שומשום להגשת המנה ו/או כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה ומניחים בצד. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מכינים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים מעט. מנקים את הכרובית וחותכים אותה לחתיכות קטנות (ככל שהחתיכות יהיו קטנות יותר, כך הכרובית תתרכך מהר יותר). מערבבים היטב בקערה נוספת את הקמח, חלב השקדים ואבקת השום ומוסיפים אליה את פרחי הכרובית. מצפים אותה היטב מכל הכיוונים. מניחים את הכרובית על תבנית האפייה ומכניסים לתנור לכ-15-20 דקות. לאחר מכון, מוציאים את התבנית מהתנור, טובלים את הכרובית בקערת הרוטב (אני נעזרתי במלקחיים) ומחזירים לתבנית (מוודאים שלא נשאר הרבה רוטב בתחתית התבנית). מחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות. מגישים את הכרובית יחד עם קצת כוסברה קצוצה ושומשום.

יוצא הרבה רוטב מהכמות הזו. אפשר לשמור חלק מהרוטב ולהשתמש בו אחכ כרוטב נוסף לטבול בו את הכרובית*.

IMG_20140104_213040

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה